Реклама / Ads
7| 6332 |04.07.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Частни улици и такси скандализират Слънчев бряг

.
Съществуването на частни улици и плащането на инфраструктурна такса, която собствениците трябва да плащат, се оказаха два от сериозните проблеми,от години не намерили решени в Слънчев бряг.
 

От Съюза на собствениците „Слънчев бряг" на пресконференция в София се оплакаха от съществуващата несправедливост, тъй като веднъж подобен налог те плащат под формата на местни данъци и такси и втори път - като такса инфраструктура на „Слънчев бряг АД".

Повече от 10 години съществуват проблемите в черноморския ни курорт и всяка година т ескалират, информира Елена Иванова от Съюза на собствениците. По думите й нито едно правителство не е намерило политическа воля да реши проблема.

Ябълката на раздора от години е инфраструктурата, категоричен бе и Георги Цурев, собственик на хотел.
„Ние всички собственици сме за ред и сигурност в комплекса, искаме имиджът на комплекса да бъде позитивен", подчерта Елена Иванова.

Собствениците на хотели се оплакаха от събирането на незаконни такси според тях. Така например таксиметров шофьор плаща такса от 884 лева за даден период, за да работи.

Друг проблем пред собствениците са временните обекти в комплекса.

„Ние се противопоставяме на временните обекти", подчерта Елена Иванова. Собствениците искат те да бъдат забранени със закон. Преди две години временните обекти в комплекса са били 1150.

Сегашното ръководство на „Слънчев бряг АД" разрешило разполагането на още много такива обекти в комплекса. Според Съюза са собствениците поне 500 млн лева се вливат в сивата икономика от съществуването на незаконните временни обекти.

Собствениците на хотели искат улиците и тротоарите в „Слънчев бряг изток" да са собственост на община Несебър, както са улиците в „Слънчев бряг запад". От съюза на собствениците в Слънчев бряг смятат, че техните проблеми може би ще се решат в съдебна зала. Въпреки това те се надяват все още принципалът МИЕТ да вземе адекватно решение и да се намеси, за да се разреши проблемът.

Припомняме, вече повече от месец текат скандалите между собствениците в Слънчев бряг и „Слънчев бряг" АД. Стигна се дотам, че денят на официалното начало на активния сезон бе посрещнат с протести. За момента министерството на икономиката застава зад позицията на „Слънчев бряг" АД.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5699 |11.06.2011 Бунт в Слънчев бряг, Трайков помирява хотелиери . 5| 5719 |06.06.2011 Хотелиери в Слънчев бряг на война с община и държава . 0| 8014 |12.04.2011 Пещерска черпи с екскурзия в Слънчев бряг готини семейства . 20| 5285 |21.01.2011 Японци вдигат слънчева централа край Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads