Реклама / Ads
0| 4533 |14.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. в област Враца през 2015 г.

.
Ръководството на ЧЕЗ се срещна с общински кметове и техни представители на територията на Област Враца. Домакин на срещата беше Областна администрация Враца.
 

Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, запозна местните власти с приоритетите на компанията. Сред темите, обсъждани на срещата, бе развитието на стратегическата инфраструктура, както и възможностите за ограничаване на прекъсванията на електрозахранването в резултат на нерегламентирани присъединявания към електроразпределителната мрежа. С цел оптимално планиране на инвестиционните планове, мениджърите на ЧЕЗ призоваха местните власти да съгласуват инвестиционните си проекти с тези на компанията.

 

Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД - Петър Холаковски, заяви, че през изминалата година  само в реконструкция и обновяване на съоръженията по електроразпределителната мрежа в област Враца, компанията е вложила 1,1 млн. лева. За присъединяване на нови клиенти са изразходвани над 500 000 лева, а за изкупуване на съоръжения, построени от трети страни – 440 000 лева. Близо 115 000 лева са били изразходвани за възстановяване на щети от кражби на енергийни съоръжения.

 

Поредицата от срещи на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти в Западна България ще продължи с дискусии в областните центрове Монтана, Ловеч и София област. Събитията са част от политиката на компанията за открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. Представителите на ЧЕЗ вече се срещнаха с кметовете от областите Перник, Кюстендил, Благоевград, София, Видин и Плевен.

 

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5264 |22.02.2016 ЕИБ: Над 200 милиона евро ще бъдат инвестирани в България по новата програма за банкови кредити . 9| 6268 |26.01.2016 Каролев: Няма да има възраждане на "Химко"-Враца . 2| 4898 |24.09.2015 Павлова: Инвестирани са 2 млрд. лв. за магистрали . 0| 6354 |20.11.2014 „Верила” инвестира 1,5 млн. евро в пластични смазки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads