Реклама / Ads
0| 4055 |16.06.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ получи отличие за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

.
ЧЕЗ Разпределение България получи „Награда за фирма с най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение“ в рамките на проекта ДОМИНО. Наградата бе връчена от заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова на официална церемония, която се състоя на 12 юни в София.
 

„Осигуряването на качествено образование в областта на електроенергетиката е от ключово значение за такъв стратегически сектор за всяка една държава какъвто е енергетиката. Затова ЧЕЗ превърна професионалното образование в основен  елемент на своята политика за корпоративна социална отговорност. Благодаря на хората зад проекта ДОМИНО за приноса му в утвърждаване на дуалната форма на обучение в професионалното образование в България. Очаквам всички, които сме част от него, да използваме възможността и да продължим да работим за налагането на дуалната форма на обучение, която доказа, че в най-висока степен сближава нуждите на образованието и бизнеса“, каза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“, „ЧЕЗ България“ ЕАД.

 

ЧЕЗ е една от първите компании в България, които се включиха в дуалното обучение по електротехника в страната . Тази година в ЧЕЗ Разпределение бяха назначени 12 ученици от 11-ти клас, които се обучават по дуалната форма в професионална гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ в София и Професионалната гимназия по механо-електротехника в град Плевен. През 2020 г. предстои да бъдат назначени и ученици от 11-ти клас от гимназия „Мария Кюри“, гр. Перник. Сключвайки трудови договори, всички те ще могат да се възползват от социалните придобивки, които са достъпни за служителите на ЧЕЗ. „Нашата цел като работодател е да осигурим подходяща среда и да дадем възможности за професионално и личностно развитие на младите хора и специалистите, за да ги задържим в България и в българската енергетика“, допълни Евгения Накова.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4903 |06.06.2019 Най-добрите сме в международния автомобилен транспорт . 8| 5151 |07.05.2019 Ерик Рубин: България ще получи разумна цена за Ф-16 . 0| 4456 |27.03.2019 Най-добрите фрийстайл скиори и сноубордисти мерят сили на Пампорово през уикенда . 0| 4628 |28.11.2018 Осем електромонтъори получиха свидетелства по Европроекта„НОВО РАБОТНО МЯСТО“ Дружеството продължава изпълнението на проекта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads