Реклама / Ads
0| 5842 |14.06.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

”ЧЕЗ Разпределение” инвестира 200 000 лева в модерна възлова станция в Априлци

.
Съоръжението е оборудвано с най-съвременната апаратура и ще подобри сигурността на електрозахранването в региона.
 

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД инвестира 200 000 лева в нова модерна възлова станция в град Априлци, която ще подобри електрозахранването на 4000 домакинства и стопански потребители в общината. Станцията е оборудвана с най-съвременната апаратура и позволява автоматизация на мрежата.

 

„Благодарение на новото съоръжение в Априлци многократно ще намалее времето за локализиране и отстраняване на аварии, като същевременно ще се минимизира броят на засегнатите от евентуални прекъсвания потребители. Такава техника позволява изключването само на определени части от електропроводите, където има повреда, докато всички останали клиенти, които получават електрозахранване от електропровода, остават незасегнати“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“.

 

През 2017 г. община Априлци беше във фокуса на инвестиционната дейност на ЧЕЗ Разпределение в област Ловеч. В нея бяха инвестирани 860 000 лева.Дружеството представи основните си инвестиционни проекти през миналата година и плановете си за настоящата.

 

„В област Ловеч вложихме общо 3.7 млн. лв.през 2017 г., от които 3.4 млн. лв. в реконструкция и обновяване на мрежата, а над 300 хил. лв. - в нови присъединявания. Вярвам, че всички усилия, които положихме и продължаваме да полагаме тук, помагат за стабилното електрозахранване в този красив туристически район“, заяви Петър Холаковски, главен изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение.

 

По-късно на семинара регионалният директор на ЧЕЗ за България информира, че ЧЕЗ са инвестирали в България повече от 2 млрд. лв. Карел Крал съобщи, че семинарът с журналисти няма никаква връзка с продажбата на ЧЕЗ. И все пак каза, че работата на ЧЕЗ продължава, докато акциите бъдат прехвърлени на новия собственик. Според него, няма да има сътресения за доставката на ток за клиентите. Те дори няма да разберат кога ще минат към новия собственик, обясни Крал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6852 |06.04.2018 ”Росатом” е инвестирал $3 милиарда в АЕЦ ”Аккую” в Турция . 1| 5380 |23.01.2018 ЕС ще инвестира 500 млн. евро в общи проекти за военно оборудване . 2| 6066 |29.08.2017 Три компании искали да инвестират в АЕЦ „Белене“ . 3| 5305 |08.08.2017 Уорън Бъфет спря да инвестира, държи 100 милиарда долара кеш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads