Реклама / Ads
0| 5018 |22.03.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ запозна студенти от ТУ със стажантската програма на компанията

.
Служители на дружеството представиха своя опит и различните функционални звена в ЧЕЗ.
 
„Дни на ЧЕЗ“ се проведоха в Техническия университет в София. На 17 и 18 март представители на компаниите от Групата на ЧЕЗ в България проведоха срещи със студенти от 3 и 4 курс от Електротехническия факултет (ЕФ). Служители на ЧЕЗ запознаха бъдещи енергетици със Стажантската програма на компанията, както и с дейността на различните й функционални звена. Своя опит в кариерното си развитие представиха бивши студенти на университета, завършили преди две години, в момента ръководители на екипи в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.  Те насърчиха своите колеги да се включат в Стажантската програма на ЧЕЗ, която вече е целогодишна и гъвкава по отношение на населеното място и работното време.

„Младите, кадърни, любознателни и трудолюбиви хора се забелязват и оценяват в компанията. В групата на ЧЕЗ в България работят близо 3300 човека и кадровият състав непрекъснато се обновява. Професията  „енергетик“ е една от най-мъжките и най-трудните и дълбоко ценим  желаещите да се включат в стажантската ни програма“, каза Ваня Кънева, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

За да улесни студентите в техния избор за кариерно развитие, ЧЕЗ провежда различни инициативи. Сред  най-атрактивните дейности за са  „Приемните на ЧЕЗ“ в ТУ-София, проект, който се провежда съвместно с Кариерния център на университета и декана на ЕФ. Прекият контакт със студентите е ценен – те получават директна информация от служители на ЧЕЗ за компанията и възможностите за стаж и работа в нея. В „Ден на отворените врати в ЧЕЗ“, студентите от I и II курс имат възможност да посетят различни енергийни обекти на територията, обслужвана от компанията.  От тази година стартира и проектът „ЧЕЗ Иноватор за студенти“ - конкурс за студенти от III и IV курс, които могат  включат активно чрез разработки и предложения към компанията.

Над 80 са попълнените формуляри за кандидатстване в Стажантската програма на ЧЕЗ през лятото на 2015 г. Предстои подбор на студентите и в края на април ще са известни имената на 50-те стажанти, които ще започнат работа в компанията.

Дружествата от групата на ЧЕЗ в България и Техническия университет-София си партнират повече от три години и за този период близо 130 студенти преминаха през стажантските програми на компанията, като 60 от тях впоследствие останаха на постоянна работа в ЧЕЗ, а 8 вече имат мениджърски функции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5821 |05.12.2014 Студентите се втурнаха към хотели 5 звезди . 2| 7756 |15.05.2014 ЦЕРН търси български студенти . 1| 6305 |20.11.2012 Студентите са налазили кувертите за 8 декември . 12| 5123 |02.04.2011 Ершов: Нямам нищо общо с Трактора, просто се запознахме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads