Реклама / Ads
10| 6844 |20.07.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Делян Добрев: Няма спад на туристите по Черноморието

.
„Целта на терористите не е да убие някои от нас, а да всеят страх”.
 

Това са казали пред министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщи пред БТВ самият той. По думите му атмосферата по българските черноморски курорти е спокойна, такава е била и вчера – ден след атентата на летището в Бургас.

„Посетих доста от хотелите и разговарях с израелските туристи. Те бяха спокойни, дори по-спокойни и от нас, защото са свикнали с живота под заплаха от такъв тероризъм, за разлика то нас, за които това е изцяло ново”, допълни Добрев.

Той обобщи, че около една трета от пострадалите в сряда на „Сарафово” израелци са решили да останат в България. „Около 30 души са в различни хотели в Слънчев бряг. Говорихме с хотелиерите и туроператорите, както и с министър Атанасова, за да им осигурим психолози за подкрепа след преживяното”, обясни още икономическият министър и уточни, че властите са съдействали всички израелски туристи да си получат багажа невредим.

Делян Добрев увери, че не се очаква голям спад в потока на туристи от Израел. „Появилата се информация за очакван отлив от 15-20% не е вярна. През последните дни действително има отказ на резервации от израелци, но не се очаква отлив в дългосрочен план. Освен това тези освободени места веднага бяха запълнени от туристи от Русия, Полша и Германия”, заяви Добрев и допълни, че остава повишена сигурността по курортите, като хотелите са увеличили собствената си охрана.

Ресорният министър каза още, че предложенията държавата да осигури охрана на всеки автобус с израелски туристи на практика е непостижимо. „По един човек охрана във всеки автобус е трудно осъществимо с ресурсите на държавата. Очакваме този сезон 160 000 израелски туристи, това значи около 4000 служители по сигурността”.

Според Делян Добрев държавата обмисля да обучи лицата, които придружават израелските туристи от страна на туроператора. Мярката ще има за цел да обучи служителите как да бъдат по-внимателни и да различават съмнителни лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7197 |11.07.2012 Дянков прозря: Нямаме изгода да бързаме за членство в еврозоната . 8| 6797 |12.06.2012 Д. Добрев: Филмът с цената на газа, сме го гледали . 2| 6334 |16.05.2012 Лукойл: Нямаме нищо против В. Танов . 35| 7867 |14.05.2012 Делян Добрев: Не сме в криза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads