Реклама / Ads
8| 7266 |22.04.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Десетки семейства платиха стотици левове за безводие и мухъл в Чифлика

.
ето я ваната с мухал Източник: НТВ
160 души бяха блокирани в хотел четири звезди в Чифлика без вода, но с мухъл. Гостите не успяха да си върнат парите, въпреки че извикаха дори полиция.
 

В събота сутринта хората осъмват без вода, след като валяло цяла нощ, разказа репортаж на НТВ. Всички очаквали търпеливо аварията да бъде отстранена и Великден да започне официално. Това обаче така и не се случило, въпреки увещанията на персонала, че водата идва всеки миг. 

 

Към 18:00 часа спонтанно хората, платили по стотици левове за почивката си, се събрали във фоайето на четиризвездния хотел. Оказва се, че проблемът не е за първи път. За това свидетелства и книгата за оплаквания и похвали. Вода не е имало и за хората, почивали в четиризвездния хотел два дни по-рано, както и за тези, платили пакет за националния празник 3 март. 

 

Книгата за оплаквания и похвали разказвала и друго. Още през 2012 година гостите са описали мухъла и условията в басейна. 

 

Около 18:30 часа всички тоалетни вече били използвани без течаща вода. Следвала предплатената от гостите вечеря. А вода все още няма.  Според служителите на четиризвездния хотел проблемът с водата бил извън сградата, дори извън Чифлика, а те са уведомили кмета и всички институции. Управителят го нямало. Част от гостите се опитвали да сигнализират Комисията за защита на потребителите, други звънели на телефон 112.

 

След 19:00 часа гостите решили да си тръгнат и поискали да им бъдат върнати предплатените суми. Пари обаче нямало. От хотела обещали да ги преведат по сметката на всеки в първия работен ден. След като станало ясно обаче, че пари няма да има, хората повикали полиция. Оказало се, че полицаите не могат да направят повече от това да напишат докладна по жалбата на хората. 

 

За част от гостите това приключение свършило на път за родните им места, за други - в съседните хотели в Чифлика. Там вода имало и никога не била спирала. Всеки намерил решение сам, защото от четиризвездния хотел нямали практика да уреждат свои гости другаде.

 

Недоволните клиенти подготвят иск в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6454 |20.04.2014 Розите цъфнаха . 13| 5995 |19.04.2014 ЕС: "Южен поток" не е приоритет . 7| 7298 |18.04.2014 300 млн. лв. вади българинът по Великден и Гергьовден . 10| 9441 |17.04.2014 Христомир Иванов: Продажбата на виагра като хранителна добавка е незаконна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads