Реклама / Ads
31| 6379 |19.09.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С. Дянков: Дърпаме пари от Сигурността, даваме на социалните сектори

.
Симеон Дянков
У нас рецесия няма да има, обеща вицепремиерът. Значителен скок ще има в бюджета за култура; В. Рашидов ги заслужава. Ще държим данъците непроменени, но ще направим ДДС-измамите по-трудни, обеща Дянков.
 

Германия, Австрия и Финландия главно се противопоставили Гърция да получи пари, защото не са отговорили на условията, обяви по БНТ министърът на финансите Симеон Дянков. Той самият също отстоявал решението да се действа твърдо; сега е времето за финансова дисциплина, отсече той.

Основната тема е за главницата на гръцкия дълг, аз считам, че тя няма как да се изплати във времето; трябва да се мисли за частично преструктуриране. Съответните банки, отпуснали заемите, били тези, които да намалят главницата; ако не се реши този проблем, все повече икономики започват да се забавят. От нерешаването на гръцкия проблем се забавя цялата западноевропейска икономика, констатира Дянков. Предизвестеният банкрут на Гърция се отлага по чисто политически причини, обясни министърът. Изчакват се едни или други избори да минат. Сегашното гръцко правителство се бори героично, похвали настоящите управляващи Дянков. За пръв път на неформалната среща във Вроцлав се видя, че вече няма накъде; всички били много настойчиви и с право, защото вече нямало накъде. Табу била засега темата за временно излизане от еврозоната.

У нас рецесия няма да има, обеща вицепремиерът. Значителен скок ще има в бюджета за култура; В. Рашидов ги заслужава, той открива музей след музей, отсече Дянков. От сектор Сигурност ще се дръпнат средства, за да влязат в социалните сектори, защото сигурността на една държава зависи от финансовото й положение, за разлика от Студената война, продължи той. Ще държим данъците непроменени, но ще направим ДДС-измамите по-трудни, каза Дянков. Възможно е през годината да има увеличение на някои доходи, не на всички пенсии, но на най-слабите социално.

Митниците си вършат добре работата, похвали той колегата си Танов. Шефът на НАП днес можел да бъде спокоен, до края на годината щяло да се види, продължи Дянков, който похвали и новия шеф на НОИ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 5779 |16.08.2011 Дянков: САЩ е по-зле от България . 30| 5785 |14.06.2011 С. Дянков: За радост не президентът решава социално-икономически въпроси . 12| 5160 |21.04.2011 Дянков: Скок на минималната заплата е “следващ въпрос” . 4| 5630 |17.04.2011 С. Дянков: В сделката за Белене защитаваме българските интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads