Реклама / Ads
20| 5420 |22.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дянков: Комсомолски секретари и хора на ДС ставаха предприемачи

.
За първи път в последните няколко месеца от 20-годишния преход на България има възможност за развитие на честното предприемачество и честния мениджмънт. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков при откриване на инициативата "Мениджър за един ден".
 

По думите на министър Дянков, че  честното предприемачество и честният мениджмънт имат прилики с честното правителство. Според министъра до сега честният мениджмънт е бил възможен само в някои малки компании.

"Тогава това е ставало по странен начин – ако си бил партиен и комсомолен деец или агент на Държавна сигурност ти веднага си ставал предприемач. Това обаче не е честното предприемачество към което една страна се стреми и което ще изведе една държава като България във висотите на бизнеса", каза Симеон Дянков. Той отбеляза, че след този период е дошло времето на корупционното предприемачество.

"Появиха се хора, за които беше най-лесно да се купи държавата, да се вземат държавни поръчки", посочи той като визираше хора, които са подкупвали държавни служители.

Симеон Дянков припомни, че премиерът Бойко Борисов е дал на прокуратурата поръчките за АЕЦ „Белене” и „Цанков камък”.

"Това не е било истинско предприемачество, а нещо друго, което не се чете по учебниците", смята министърът. Според него, за да има честен и добър мениджмънт трябва да има условия, създадени от правителството.

"Това е първото правителство, което създава условия, защото казва "няма да се лъже, няма да се краде". Тези, които най-добре развиват бизнеса си и имат най-добри идеи, те ще са правителството на България, те ще определят как бизнесът в страната ще се развива от тук нататък", коментира финансовият министър. Той смята, че сега е най-добрият период в модерната история на България, в който предприемачеството ще може да подпомага обществото.

Симеон Дянков представи младия мениджър Цветелина Христова, която днес ще седне на стола на финансовия министър за един ден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4757 |11.03.2010 Дянков: Бюджетът върви по план . 10| 5108 |05.03.2010 Дянков: Борбата с нелегалния бизнес продължава . 4| 6077 |28.01.2010 С.Дянков: Сега най-важно е да се справим с безработицата . 0| 4914 |25.01.2010 Дянков: Разплащаме ударно парите от еврофондовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads