Реклама / Ads
15| 5531 |07.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С. Дянков: МВР по-малко да говорят, повече да работят!

.
Симеон Дянков Източник: Frognews.bg
Вярвах твърде много на способността на държавната администрация, но там една част от чиновниците или работят за себе си, или въобще не работят, отчете като своя грешка Дянков. Няма да има втора актуализация на бюджета, това са празни приказки, отсече той.
 

Сега въобще не е страшно, хората трябва да са спокойни; още миналата година казахме, че около 15 юни ще правим актуализация на бюджета, обяви по БТВ финансовият министър Симеон Дянков, който пристигнал с кола в студиото, въпреки че понякога се придвижвал и с колело. Той призна, че първите му години в САЩ били много трудни и дори взимал пари назаем, но това ставало по-лесно на млади години. Затова сега се пазели толкова много пенсиите, добави той.

Има две разлики между 1996 г. и сега, обясни той и каза, че актуализацията на бюджета е едната. В закона ясно го пишело. Другата била, че тогава нямало нито европейска, нито световна криза, сега борбата в цяла Европа била жестока. Икономиката тръгна нагоре, установи министърът и обеща, че от 3 до 6 месеца хората ще го усетят и по джобовете и хладилниците си.

Вярвах твърде много на способността на държавната администрация, но там една част от чиновниците или работят за себе си, или въобще не работят, отчете като своя грешка Дянков.

Ваньо Танов си върши много добре работата в митниците, оцени министърът, който му е шеф и призова МВР да си вършат по-добре работата, по-малко да говорят, но да отчитат повече резултати. В митниците отдавна е имало проблеми, наслагвани 20 години. Голяма част от хората, създавали проблемите обаче, вече не са в министерството, каза той.

Аз нямам конфликт с вътрешния министър; всеки трябва да си върши работата, но нека да сме по-тихи, призова пак министърът и обясни, че по време на криза финансовите министри по правило са с ниски рейтинги. Пилците се броят наесен, напомни той. За мен е важен рейтинга на премиера, който е много висок, каза Дянков и разкри, че премиерът вчера му звъннал сутринта в 7,10 ч.

Ако имам притеснения, те не са в митниците, а в НАП, каза Дянков. Системата в митниците вече била изградена и работела от 1 юни. Касовите апарати, електронно свързани с А Митници, били сложени навсякъде. Фактът, че се оплакват, значи системата работи добре.

Около 1 милиард и 386 милиона бил бюджетният дефицит към тази сутрин. Презастраховаме се заради това, което става в Европа, каза Дянков и обясни, че поевтиняването на еврото било страшно. Ако то поевтинява бавно, добре за нас, но ако това става бързо, Европа може да попадне във втора рецесионна вълна и това ще се отрази на износа ни, съобщи министърът.

Няма да има втора актуализация на бюджета, това са празни приказки, отсече Дянков и обеща, че ДДС няма да се вдигне. Лесно е като си пропаднал политик да даваш рецепти, коментира той идеята на Ст. Софиянски сега ДДС да стане 18%.

Без реформи, напредък няма, констатира Дянков. МИ, МО, МЗ са отличниците по отношение на съкращенията и разходите, добави той и каза, че и министър Рашидов бил сред реформаторите. Пари за детски надбавки има, по принцип те се дават в края на всеки месец, обясни министърът.

Втори мандат трябва, за да си свършим нещата, които сме започнали, каза финансовият министър. Два мандата са необходими за успех, дали ще съм аз, или някой друг, няма значение. Не ме плаши проектът на президента, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5334 |27.05.2010 30% по-малко българи пътуват в чужбина . 0| 5104 |12.05.2010 Дянков: Не виждам проблем в българо-руските отношения . 4| 5267 |03.05.2010 Дянков: 20% е шансът да скочи ДДС-то . 1| 5460 |28.04.2010 С 600 млн. лв. по-малко приходи в НАП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads