Реклама / Ads
4| 5613 |17.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С. Дянков: В сделката за Белене защитаваме българските интереси

.
Симеон Дянков
Не е злополучно подписаното споразумение номер 12 с Русия за Белене. Мемурандумът и това споразумение ни дават повече време, за да работим по договора. Българската позиция се защитава от всички, България ще отстоява мнението си, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в предаването На 4 очи по Нова тв.
 

Цената на Белене все още не е определена, сега ще знаем, защото имаме консултанти, една от задачата им е да кажат какви цени са възможни за този проект, поясни Дянков.Проектът Белене е много труден проект, после се случи трагедията във Фукушима, затова има забавяне. Аз защитавам интересите на България – всички трабва да знаем параметрите на сделката и тогава да коментираме.

Защо е записано в договора, че банката ще получи процент от сделката, защо е така, попита Ризова.

Това е стандартна част на всеки договор, поясни министърът и предположи, че банката няма да си плюе на реномето като нарочно посочи изгодни условия за договора.

БСП сега мълчи, защото те много дълго протакаха този проект. Ако финансите не излизат, аз ще кажа, че ние сме дотук и няма да продължаваме този проект, поясни Дянков и успокои, че хората оценители ще се справят с работата си.

Преди година и половина Вие бяхте против този проект, натискът беше огромен. Сега как е, попита водещата.
Нашата задача е да кажем какво е полезно за България, обясни Дянков и допълни, че като се знае цената, тогава ще решаваме какво да правим.

Руснаците имат решение след 2020 година да не приемат ядрени отпадъци, но нещата по света се променят, така отговори на въпрос за ядрените отпадъци министърът.

Населението намалява, а администрацията се увеличава, защо е така, попита Ризова. Министърът поясни, че с 12 процента са съкратени местата в държавната администрация. Областните администрации също могат да се намалят, но не навсякъде са съкратени места. Бъдещето е това – да се работи по административната реформа в страната, да се редуцира администрацията, но тя ще бъде по-добре платена.

Сменихме ръководството на Българската банка за развитие, защото искаме да се работи повече с малкия и средния бизнес, поясни Дянков и каза, че са назначени експерти в тази област.

По закон съм задължен да присъствам на срещата на 6 бизнесорганизации и 2 синдиката, затова отидох и представих нужните документи, които бяха обсъждани, каза Дянков и допълни, че са направени промени във Сребърния фонд, за да има той по-добра доходност.

Пактът евро плюс не замразява повишаването на заплатите, няма еднакви данъци за всички европейски страни, поясни министърът на финансите.

Тази година износът ви върви много добре, винарската ни промишленост се съживява, мебелната промишленост тръгва, разясни министърът и добави, че икономиката изисква много повече усилия. 

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5414 |17.04.2011 С. Дянков: Данъчната ни система е нашата гордост . 15| 5919 |15.04.2011 Трайков доволен от сделката за „Кремиковци” . 6| 5909 |13.04.2011 Франция ни партнира за "Белене" . 12| 14573 |12.04.2011 Каролев – консултант за Белене; 2,7 млн. eвро. ни струва анализа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads