Реклама / Ads
56| 7936 |07.12.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С. Дянков: Станишев и Костов не се веснаха; нямат алтернативно мислене

.
Симеон Дянков
Бюджет 2013 минал най-лесно. Гнусно е в съдебната система да искат бонуси. На фона на това, което става в страната и на фона на несправянето им не смятах, че ще поискат бонуси; това е най-критикуваната система, възмути се Дянков.
 

До 2-3 дни ще се знае ще има ли коледни надбавки за пенсионерите, ако има пари, има как да стане и раздаването им, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по НТВ. 

По темата за детските надбавки министърът каза, че в системата на средното образование са направени достатъчно реформи, докато даването на още 10 лв. за децата по никакъв начин няма да реши проблема. За да се почувства това като социална политика, сегашната сума трябва да се удвои и утрои. Липсват места в детските градини и първо тази инвестиция трябва да се направи, убеден е Дянков. Като не си финансов министър, всеки казва - що не дадете тук едни 20 милиона. Но даваш ли пари в нереформираните сектори, не даваш по-високо качество, счита той. Сега всички искали повече пари, но не казвали за сметка на какво.

За бонусите в съдебната система той заяви, че това е най-нереформираният и критикуван от Европа сектор. Надявам се, че вече няколко години това ще стане и че няма да си дават бонуси. Гнусно е това, което става особено на фона на това, което става в страната и на фона на несправянето им. Но бюджетът им е отделен и трябва да подпиша.

В моето министерство няма да има коледни бонуси, отсече Дянков. Новият закон дава възможност за бонуси, но те са на всеки 3 месеца; аз съм принципно "за", но трябва да има ограничения, счита той.

Ние сме в много по-дълга, отколкото очаквахме, криза и много малко сектори и в Европа и в България се чувстват комфортно, но защо бедните се чувстват по-бедни е въпрос на психология, смята Дянков. Имало обаче няколко сектора, вървящи много добре като земеделието, където много хора ставали много богати, или тези, които строели магистрали. Като има общ застой, няколко сектора се справят много добре, коментира той. 

Пенсиите се вдигнаха процентно, такъв е законът, продължи Дянков. Трудно е за всеки финансов министър, особено в криза - всички останали искат, а парите са много ограничени. Аз съм свикнал с исканията за оставки.

Този бюджет е най-богатият бюджет, констатира той. Колко слаба беше опозицията при разглеждането на бюджета - Станишев и Костов не се веснаха, нямаше алтернативен бюджет, нашият мина бързо и лесно, коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6222 |26.11.2012 Дянков: Искам хората да са добре не само по Коледа . 4| 6661 |20.11.2012 Дянков: България може да влезе в еврозоната до 5 години . 5| 6161 |08.11.2012 Дянков: Бюджет 2013 акцентира върху увеличаване на доходите . 48| 10132 |06.06.2012 Дянков: Вдигаме заплатите от 1.01

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads