Реклама / Ads
27| 7203 |06.08.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Димитров пред Фрог: Истината за "Южен поток"-голямата задача на кабинета

.
Вярвам, че Реформаторският блок ще се яви обединен на изборите. Отговорността е голяма, защото трябва да се даде алтернатива на българските граждани. За мен въпросът за съюз с ГЕРБ в момента е контрапродуктивен. Сега е важно да се вземат мерки, блокът да получи максимален резултат на изборите и да сме незаобиколим фактор в следващия парламент.Това каза за Фрог Мартин Димитров от РБ.
 

Чак тогава на база програми и мерки може да се говори за бъдещото управление, като най-важният въпрос е БСП и ДПС за дълго време да бъдат поставени извън власта.Защото се повтаря едно и също нещо. Идват тези две партии на власт, правят тройни коалиции, разсипват държавата и някой трябва после да я спасява.Нека да не е кратка паметта ни, допълни той.

Костов е извън политиката от доста време, така че няма Костов в случая. Има млад човек Радан Кънев, който няма нищо общо с Костов, нито пък последният е някакъв фактор в Реформаторския блок. Между позициите на експерта Костов и неговата лаборатория и тези на блока има съществени разминавания, категоричен бе Димитров, отговаряйко на въпрос, дали зад действията на сегашния лидер на ДСБ, не стоят опита и сянката на бившия и неговия конфлик с Кунева.

Надявам се правителството да е успешно, въпреки че наследява едно трудно състояние на страната, включително финансово.За краткия си мандат този кабинет трябва да направи едно пълно публично разследване на КТБ с помощта на хора, които са специалисти в разнищването на такива ситуации за връщане на парите обратно.Другият голям въпрос, по който правителството трябва да се ангажира персонално, е изваждане на бял свят на цялата истина за "Южен поток" със защита на българския интерес и със спазване на европейското законодателство.Третата тема, по която ще взема решение, трябва да бъде за Седми блок на АЕЦ "Козлодуй".Българската енергийна система няма нужда от нови мощности, винаги съм бил против това.Няма значение, че ще е американски блока.Много важен въпрос е и този за состоянието на бюджета и по-скоро неговото източване и прахосването на пари.Това са най-важните задачи, които стоят пред служебното правителство според бившия лидер на СДС Мартин Димитров.

Добро впечатление ми правеше участие на служебния премиер Георги Близнашки на протестите, но не мога да забравя и комунистическото му минало, което за хора като ме е проблем. Не мога да забравя, че той е бил против лустрационни закони, които и аз съм предлагал.Иначе от този състав на правителството най-много съм работил, и то положително, с Йордан Бакалов и затова публично му пожелавам успех.Така М. Димитров коментира личността на служебния премиер.

В една демократична система всеки може да създава нещо, но не виждам хората от формация "Десните" да имат електорален потенциал.Не знам дали ще могат да прескочат 1%, да не говорим за 4%, което означава разпиляване на гласове в дясното пространство, бе мнението на М.Димитров за новата коалиция

Нещо, което е изкуствено създадено, започва да се разпада- така пък Димитров коментира процесите, които набират скорост в "България без цензура" на Николай Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7839 |10.07.2014 Роберт Димитров: Успех имат тези, които следват клиентите си . 0| 6397 |15.06.2014 Акционерите на ЧЕЗ разпределят дивидент и правят сплит на акциите . 1| 5703 |13.06.2014 Раздават 20 млн. за наука преди изборите . 3| 5805 |13.04.2014 ЧЕЗ инвестира 643 хил. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads