Реклама / Ads
8| 6477 |14.05.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Директорът на КРИБ: Може да достигнем средното ниво на ЕС за 20 години, но може и за 44

.
Евгений Иванов
За не повече от 20 години ще догоним средното ниво на ЕС т.е. 70% от доходите на най-слабо развитите в ЕС страни. Това заяви изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов по темата колко време ще ни трябва да догоним средното ниво на жизнен стандарт в ЕС.
 

Всъщност, според проучване на БАН, за да стигнем средното ниво в ЕС на поне 50% ни трябват 27 години, което Иванов оспори. Обаче по отношение на прогнозата, че при сегашното ниво на развитие на икономиката ни ще ни трябват 44 години, за да догоним средното ниво в ЕС, Иванов в крайна сметка каза, че може и да е така.

 

Пред Нова телевизия Евгений Иванов даде пример за някои лоши държавни решения по отношение на големи чуждестранни инвестиции – още от времето на правителството на Жан Виденов и как Rover били изгонени. Беше даден и друг пример – как сме изгонили „Мишлен” и не са взели завода във Видин. Има възможности, стига да престанем с това политическо говорене, смята той и поиска да не се говори постоянно за предсрочни избори.

 

Трябва да отидем при инвеститора, да видим какво иска и ако то отговаря на нашите национални интереси, да го поканим, подчерта Иванов. Той е категоричен, че не трябва да чакаме някой да дойде, а да убеждаваме, че нашият бизнес климат е по-добър от този на конкуренцията ни.

 

Той комвентира  и темата за Летище София и концесията на аеропорта, след политически приказки защо ще даваме летището за стопанисване на Турция. Припомняме, че Френско-българската търговска и индустриална камара обяви, че в консорциума ADP/TAV, който даде най-добрата оферта, де факто няма турска компания, защото 46,12% от акциите на TAV се контролират от френската група Aéroport de Paris, която държи 75% от акциите на ADP/TAV. А Иванов се оплака, че сега летището ни приличало на тоалетна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5831 |07.03.2019 Министър Т. Петкова: Може да има и руски фирми като подизпълнители на ”Турски поток” . 5| 6929 |26.02.2019 В. Начев: ”Газпром” може пак да осъди България . 1| 6519 |19.02.2019 Тодор Матев, „ЧЕЗ Електро България“: Всяко домакинство може да спести разходи с лесни практически решения . 23| 11354 |06.02.2019 Българското разклонение на ”Турски поток” може да е неефективна структура, смята експертът Ю. Попов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads