Реклама / Ads
3| 6708 |03.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ДНСК подгони Диневи, заобиколили закона елементарно

.
Динко Динев, един от собствениците на
Хотелският комплекс "Палас" на олигарсите братя Диневи в Свети Влас е издигнат без нужните разрешителни от регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас. Това каза шефът й Георги Георгиев пред Нова телевиция.
 

Преди няколко дни Йордан Динев обясни, че са обжалвали заповедта на Георгиев за спрените ток и вода в бутиковия 5-звезден хотелски комплекс макар те сами да си били прекъснали захранването преди месец по сезонни съображения.Той обяви също така, че всичко около строителството на комплекса било законно, защото имали три отделни разрешителни за различни части на обекта, издадени от несебърската община. Тъй като те не надвишавали квадратурата, визирана в наредбите, нямало защо да искат разрешение от по-горната администрация в Бургас, обяснява Динев.

Директорът на РДНСК обаче не изглежда впечатлен от разсъжденията на брат Динев и каза, че общата застроена площ на хотелския комплекс е над 5 хил. кв.м. При това положение именно неговите хора е трябвало да преценят и одобрят книжата за сградите около още по-спорното яхтено пристанище.

Той, освен това, бил виждал само едно общо разрешение, послужило за цялата строителна дейност около "перлата на Южното Черноморие", както се рекламира хотелът на Диневи.

Арх. Валентин Димов от Несебър е поканен да му се наложи санкция за даденото разрешение и когато се яви, ще му я връчим, каза Георгиев.

Новата шефка на ДНСК Милка Гечева увери, че в никакъв случай не преследват богатите. Но всички незаконни постройки ще бъдат премахнати, потвърди тя заявлението си от представянето при встъпването й в длъжност.

Никой не ни притеснява, просто е ясно, че трябва без забавяне да предприемем стъпките, които са по закон. Такъв е случаят и с Ивайловград.. Сигналите са, че трябва да действаме, без да нарушаваме установените процедури, за да не остава у потърпевшите усещане, че им се нарушават правата, обясни Гечева.

На въпрос какво става с барбекюто на Доган, тя отговори, че инспекторите са си свършили работата. Има издадени 4 заповеди за премахване, но трябва да приключи съдебното производство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4967 |07.07.2010 ГЕРБ подхваща промените в Закона за кредитите . 1| 4935 |06.07.2010 Общинари бистрят промени в Закона за морските пространства . 0| 4917 |17.05.2010 МЗХ представя проекто-закона за горите . 7| 7935 |28.01.2010 Бизнесмени атакуват промените в Закона за хазарта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads