Реклама / Ads
14| 6614 |24.08.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Д. Добрев: Масовите бензини няма да минат 3 лв., освен ако...

.
Д. Добрев
Очакваме ръст в туризма тази година; приходите са по-високи, направи равносметка министърът. Пазарът Израел успя да се възстанови на 100% през последните седмици; най-много са туристите от Румъния. Ще търсим всички начини за намаляване на цените на горивата
 

Само един от видовете бензин мина три лева, той не е от масовите, но смятам, че тази граница трудно може да бъде достигната от масовите горива, освен ако няма извънредно някое събитие в световен мащаб. Трябва да търсим всички възможни начини за намаляване на цените на горивата, още преди 2 години е имало разговори за съхраняване на горивата в други държави, каза по НТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Това можело да стане и сега с промените в Закона на акциза.

За случая с фалирал туроператор Добрев коментира, че за няколко дни, също и благодарение на подкрепа от хотелиерите, е била предотвратена по-голяма криза. Повторното плащане в нашия хотел не ощетявало туристите, защото с бележката, получена у нас, те можели да си предявят претенциите пред рския туроператор, обясни министърът. Крайно ни е ценен туристическият имидж на страната, категоричен беше той.

Работим много добре с бранша и благодарение на медиите, които не раздухаха много този случай, успяхме да овладеем тази ситуация.

Пазарът Израел успя да се възстанови на 100% през последните седмици, което е добрата новина след сериозния спад на броя на чартърите, каза Добрев и каза, че това станало и заради взаимните посещения на двамата туристи и заради макар и скромната реклама в 4 израелски издания. Над 100 000 души са дошли през последните няколко години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6846 |20.07.2012 Делян Добрев: Няма спад на туристите по Черноморието . 8| 6797 |12.06.2012 Д. Добрев: Филмът с цената на газа, сме го гледали . 35| 7867 |14.05.2012 Делян Добрев: Не сме в криза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads