Реклама / Ads
27| 6175 |04.02.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Добрев: Санирането не е предизборна кампания

.
Делян Добрев Източник: Булфото
Формирането на сдруженията се налага, защото някой трябва да излъчи представителя по време на изпълнението на проекта по санирането. Сдружението се създава с единствена цел за участието по тази програма. Никакви стари сметки не могат да бъдат прехвърлени на това сдружение.
 
Това обясни депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Трябва да има сравнителна унифициране. Няма да се премахват остъклените тераси, увери Делян Добрев. Хората, които вече са санирали апартаментите си, няма да загубят старата си изолация, посочи Добрев. Според него и те ще спечелят от санирането, когато това се направи за цялата сграда, сметките ще паднат с 50%.

Добрев се срещна с жителите на панелен блок и отговори на директните им въпроси относно програмата за безплатно саниране. Въпросите на хората бяха свързани предимно с твърденията, разпространявани чрез анонимни листовки, че създаването на сдружение на блоковете ще ги ощети и дори могат да изгубят апартаментите си.

Добрев категорично отхвърли всички подобни твърдения. Няма никаква опасност хората да изгубят имотите си заради задължения на други собственици и т.н.

„Сдружението няма за цел да прави абсолютно нищо друго”, посочи той. „Това се прави с цел да се разколебаят хората и да се провали програмата. Тя, обаче, няма да се провали”, увери той. На упреците, че програмата се прави заради предстоящите избори той каза: „Щеше да е предизборна кампания, ако се правеше само в някои общини”.

Общината ще бъде възложител и ще следи и строителството и гаранционния период. „Трябва да паднат с повече от 30% сметките. Това ще го провери последващо енергийно обследване. Ако не установи, че падат, няма да се плати на изпълнителя”, обясни Добрев. „В домовете на хората няма да се влиза”, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13158 |22.01.2015 Санирането безплатно само първите 2 години . 4| 5351 |24.12.2014 Добрев: ЕРП-тата ще бъдат наказани, ако фактурират повече от 30-дневен период . 16| 5521 |05.12.2014 Добрев: България може да е износител на свой газ . 3| 6075 |26.04.2013 Строителният бранш очаква санирането да стимулира сектора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads