Реклама / Ads
4| 5865 |19.01.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Домусчиев: Не работим добре с министър Калфин

.
Кирил Домусчиев
Ефектът от увеличаването на осигурителната тежест ще бъде да се бутнат обратно в сивия сектор много наши фирми, които в момента са на ръба. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Ден преди това социалният министър Ивайло Калфин съобщи, че осигурителните вноски за пенсия могат да нарастват с половин процент годишно.
 
"Много фирми няма да са конкурентоспособни, което допълнително ще свие инвестициите и работните места в нашата страна", предупреди шефът на КРИБ. Той допълни, че има доста по-интересни държави, където може да се прави бизнес и едва ли някой ще тръгне да инвестира в България. "Да се надяваме, че ще имаме среща с правителството по този въпрос и нашето мнение ще бъде взето предвид", каза още Домусчиев. Той прогнозира, че от гледна точка на инвестициите годината няма да бъде успешна. "България има нужда от реформа, но за такива реформи само се говори", каза Домусчиев. И призна, че КРИБ работи добре с министрите на икономиката и финансите Божидар Лукарски и Владислав Горанов.

"Но от част от другите не срещаме разбиране. Визирам министър Калфин. Правят се срещи със синдикатите, без да се кани третият партньор в лицето на работодателските организации. Взимат се решения за определени реформи, а в същото време през последните дни наблюдавам отново по медиите как министър Калфин обявява, че желае увеличаване на пенсионните и осигурителните вноски", коментира Домусчиев. И допълни: "Притеснени сме за цялата индустрия. Просто този брашнян чувал бизнесът, колкото и да го тупаш, в един момент нищо няма да излиза". Според шефа на КРИБ много хора стават министри, без да са осигурявали работа дори на един човек и без да са се притеснявали дали в края на месеца ще могат да платят заплати.

"Не виждам нищо добро за бизнес климата в България, ако реформите ще ги измислят и провеждат бивши комсомолци, които нямат никакъв реален опит в бизнеса", каза още той. Домусчиев изрази притеснение, че ГЕРБ е заложник на малки партии, които не изповядват идеите й. "По тази причина може да се стигне до парадокса ГЕРБ да не си изпълни предизборните си обещания", предупреди Домусчиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5349 |24.12.2014 Добрев: ЕРП-тата ще бъдат наказани, ако фактурират повече от 30-дневен период . 10| 4835 |17.12.2014 Нейков: По-добре две пенсии от една . 16| 5511 |05.12.2014 Добрев: България може да е износител на свой газ . 0| 5455 |08.10.2014 Кабинетът "Близнашки" тегли заем за инфраструктурни подобрения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads