Реклама / Ads
4| 10108 |08.06.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Драганов за Рагин: Асоциацията му е кокошкарска – изключена е от европейската

.
„Българската хотелска и ресторантьорска асоциация” вече не е член на съответната европейска структура, това е срамно. Изключена е през април тази година, защото не си е плащала членския внос. Колеги се обадиха и помолиха да изберем начело на браншовата си структура човек, който говори английски, защото сега контактите са невъзможни.
 
Това каза в студиото на БНТ  директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, очевидно визирайки шефа на асоциацията на хотелиерите Благой Рагин, който от години е несменяем.

Същият днес взриви обществеността, като защити шведския турист, който изрита в главата камериерка, и изрази уплаха си, че ще изгубим туристите от Швеция, а не застана на страната на унижената жена. Ако туроператорът е бил информиран, че шведския турист е имал ментални проблеми и не ни е уведомил, той ще бъде ударен с жестока глоба. Работещите в българския туризъм са най-важни за нас и трябва да ги защитим, допълни той по повод ритникът в главата на жената от персонала на хотела.

„В България идват всякакви туристи, сред тях възрастни, хора в неравностойно положение. През миналата година нямаме оплакване от голям туроператор независимо дали от храненето или условията в хотелите. Средната цена, по която се продаваме в Германия е 472 евро за седмица, заедно с полетите”, каза още Драганов.

Според него, само през август 5.6 милиона чужденци и българи ще почиват в морските и планинските ни курорти. При 160 000 заети, всеки работещ в туризма обслужва по 35 туристи на месец. „Нискотарифните хотели не могат да имат повече от два-три месеца активен сезон по морето, те са без възможност да се ползват повече месеци”, съобщи директорът на Института за анализи и оценки в туризма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4702 |18.05.2017 България пое председателството на Асоциацията на избирателните комисии от Европа . 5| 4188 |28.04.2017 Асоциацията на прокурорите брани Цацаров като Матросов . 1| 4190 |17.03.2017 Румен Драганов: Управляващите имат отвратително отношение към туризма
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads