Реклама / Ads
8| 5172 |07.05.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ерик Рубин: България ще получи разумна цена за Ф-16

.
Ерик Рубин Източник: БГНЕС
България ще получи възможно най-добра цена за изтребителите Ф-16. Това каза американският посланик Ерик Рубин.
 

За САЩ днес заминава делегация от български министерства, която трябва да уточни детайли по преговорите, свързани с начина на плащане на нови самолети за бойната ни авиация и цената им.

 

Според американския посланик цената на изтребителите е разумна. Рубин допълни, че сумата е голяма и затова Щатите ще подкрепят възможно най-добрите условия, "погледнати през нуждите на България". Уверявам ви, че България ще има най-модерния боен самолет, когато сделката бъде завършена. Това ще доведе до подобряване както на сигурността на България, така и на НАТО и по този начин ще стане неин стратегически партньор", посо чи Рубин.

 

Той обясни още, че двете държави имат добро партньорство помежду си и ако някога то е било само по отношение на сигурността и отбраната, то днес те са многостранни.

 

"Думата взаимозависимост е ключов фактор в оформянето на отношенията между България и САЩ. Ние трябва да продължим да защитаваме, това, което сме постигнали, но и да гарантираме, че това ще продължи и в бъдеще. Аз вярвам в бъдещите отношения между САЩ и България, които датират от 150 години“, беше категоричен посланикът на САЩ в София.

 

"Ние подкрепяме и диверсификацията, и завършването на българския газопровод. Очакваме скоро да видим резултатите. Доставка на газ от други източници, например от Азербайджан, е ключов проект, който ще даде енергийна независимост на България. Това е важен фактор и за Националната сигурност на страната“, заяви още той и припомни, че топлинната енергия, която се произвежда у нас е благодарение на ТЕЦ "Марица-Изток“ 1 и 3, които са построени с американска инвестиция.

 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12052 |02.05.2019 Алекс Алексиев: Американският втечнен газ е с 30% по-евтин от руския . 24| 11670 |24.04.2019 ЕК дала зелена светлина за прекратяване на договорите с ”американските централи” . 26| 14043 |19.04.2019 Дръпнаха шалтера в ”Лукойл”, Валентин Златев вече не е управител за България . 4| 5730 |14.04.2019 $2,4 млрд. донесли в България през 2018 г. гурбетчиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads