Реклама / Ads
0| 5292 |28.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Евтиния изстрелва българите на почивка в Албания този септември

.
Албания е сред най-популярните дестинации за българите тази година. Красивата природа, която е на една крачка разстояние и примамливо ниските цени са сред основните фактори за нарастването на интереса към страната.
 
Неслучайно този септември много нашенци, намерили време за почивка, решават да закрият сезона на златните пясъчни ивици именно там.

Извън активния летен период, цените на хотелско настаняване в Албания варират между 40 и 100 лв., посочва специалист от туристическа агенция, която ще изпрати над 200 свои клиенти на почивка в топ дестинацията този септември. Тези рекродно ниски цени примамват стотици наши сънародници да стягат куфарите за най-известните албански курорти, където обърнати в левове, цените изглеждат ето така: 70 стотинки за кафе, лев за наливна бира и 7-8 лв. за традиционни специалитети като фъргес и тав кос. Според последни проучвания, сумите за една седмица, прекарана в Албания, варират между 400 и 900 лв.

Сред най-предпочитаните дестинации в Албания са столицата Тирана, Дуръс и „перлата на албанската ривиера“ Вльора. За да се насладят максимално на красотата на тези райски кътчета, Христо Георгиев, експерт във финансова компания Tavex, препоръчва на туристите осигуряване на албански лекове още в България.

Тъй като в Албания трудно би се намерил хубав курс за конвертиране на парични единици, особено за туристи, които не познават пазара, това спестява ценно време от пътуването и гарантира нужния комфорт. За всички, които нямат време или възможност да посетят чейндж бюрата у нас, просто могат да си поръчат обмяната на валута онлайн и тя да пристигне с доставка.

Освен универсалната валута – евро, за по-екзотичните дестинации е хубаво да се запасим и с местни банкноти, още преди пътуването си, съветват експертите. Иновативната услуга за доставка не само дава максимален комфорт и сигурност, но и решава проблема с откриването на набавянето на екзотични валути.

Доскоро в ума на повечето българи Албания фигурираше като рискова и изостанала в мисленето и традициите си страна. В последните години обаче се наблюдава рязка промяна във възприятието на имиджа на дестинацията. Премахването на краткосрочните визи за пътуване на българите и подобряването на политическата ситуация в региона, също са сред факторите за нарастване на интереса към Албания, която бавно, но сигурно започва да измества Турция по популярност.

Според последни проучвания, Италия, Испания, Португалия, Гърция и страните от бившата югославска република остават сред останалите предпочитани дестинации за екскурзия на българите и този септември. Останалите наши сънародници пък стягат куфарите тази есен за екзотични дестинации като Мароко, Бали, Египет и Доминиканската република.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4555 |16.08.2017 Българинът харчи за почивка по 320 лв. на човек . 2| 6840 |01.08.2017 Уморената Европа, в която дори лятната почивка не е каквато беше . 0| 9715 |05.07.2017 Сицилия – предпочитан остров за мечтана почивка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads