Реклама / Ads
37| 5607 |27.08.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Евтино море за тъщата

.
Зарибяват туристи със 7 нощувки на цената на 5.
 

Тъщи и свекърви побъркаха дъщери и синове за почивка на родното Черноморие през септември, пише Стандарт. Бабите и дядовците масово преглеждат оферти за хотели по северния и южния бряг, тъй като комплексите намалиха цените с до 30 на сто. Хитът обаче се оказаха промоции, с които комплексите дават допълнителна отстъпка, когато двама души са избрали да почиват с трети и четвърти възрастен. Така за тъщата и свекървата младите плащат по-евтино с 20 до 30%, отколкото за себе си. Офертите важат за 4-дневни ваканции покрай 6 и 22 септември. Отстъпките обаче важат, ако запазите места до края на август. Затова семействата бързат с резервациите още от сега, тъй като местата са ограничени.  "Не само ще зарадвам родителите си с евтина почивка, а и ще имам осигурен надзор над хлапетата от баба и дядо", коментираха ентусиазирани столичани.

Хотелиерите са категорични, че сегашното намаление е междинно за сезона и се очаква да привлече повече наши летовници, които да осигурят заетостта на опразнените хотели през септември. В началото на месеца се оттеглят туристите от Русия, Германия и Англия, както и по-богатите българи, които предпочитат да почиват през юли и август и е ред на втората голяма вълна от туристи по морските ни курорти. Този път от българи, които са решили да почиват, след като мине напливът на чужденци и когато цените ще са по джоба им. Затова от началото до средата на септември предстои още едно сезонно намаление от 10 - 20%, което ще смъкне летните цени наполовина и ще удължи сезона до октомври. В момента вече има цени за нощувка в нискокатегорийни хотели край курортите, които започват от 20 лева, като достигат до около 130 лева за стая при по-високата звездна категория. Те са на втора и трета линия, докато хотелите на първа разчитат на следваща вълна от по-възрастни туристи от Европа за съчетание на есенно море и балнеолечение. При хотелите, които работят ол инклузив, цените на нощувка в тризвезден хотел започват от 30-40 лева на човек, а в четиризвезден е 50-60 лв. Намаление за една част от хотелите се очаква и от 1 септември, а в края на месеца цените им ще паднат с още 20 лева на човек в тризвезден и 30 лева в четиризвезден хотел, коментираха от бранша. В момента вече се предлагат и промоции - 7 нощувки на цената на пет. В Златни пясъци пакетът ол инклузив за 7-дневна почивка в 4-звезден хотел на първа линия за 4-членно семейство през активния сезон беше над 1000 лева. Сега при същите условия цената падна до 700 лв., а след 15 септември ще стигне наполовина от първоначалната, добявя Стандарт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6294 |28.03.2011 Експерти: Внос на тока - по-евтино от проекта "Белене" . 2| 5138 |16.12.2010 ДКЕВР ни сурвака с по-евтино парно . 8| 5393 |20.11.2010 Британски вестник: В Банско е най-евтино за ски . 1| 4946 |20.07.2010 Топлото със 7% по-евтино от октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads