Реклама / Ads
9| 6840 |27.01.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Евтиното гориво на Марешки идва в София до половин година

.
Веселин Марешки
До половин година в София ще бъде открита бензиностанция от веригата на Веселин Марешки. Бизнесменът е решил да стъпи на столичния пазар на горивата, след като предизвика истински фурор във Варна.
 
Припомняме, че в края на октомври Марешки откри бензиностанция в морската ни столица, като цените на горивата, които продава, са с около 50 стотинки по-евтини от тези в мрежата на големите компании.

„В момента разглеждам около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност. Обмислям да отворя бензиностанции в още 20 града. Кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки“, заяви Марешки.

По думите му и в момента дизелът във Варна е под 1,60 лв. за литър, а скоро най-вероятно цената му щяла да падне под 1,50 лв. Същевременно в София дизелът се продава на около 1,90 лв.

„Държавата трябва да се намеси, като сложи горна граница на цените на горивата, над която търговците да не могат да злоупотребяват“, каза още бизнесменът.

Дизелът във Варна скоро ще бъде под 1,50 лв. В другите градове могат само да завиждат, защото при тях дизелът ще бъде около и над 1,90 лв. Това каза бизнесменът Веселин Марешки в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Най-лошото е, че народът трябва да чака да се появи някой друг луд като мен, който да намали цените и така да се противопостави на статуквото“. Бизнесменът бе категоричен, че не го прави напук. „Аз съм доволен от това, което върша. Нямаме доставчици, прекупуваме от международния пазар“, призна Марешки.

Той заяви, че цената може да падне още и в същото време да бъде допустима. По думите му това става, след като се начисли минимална надценка. Марешки обясни, че се стреми да не прави спекула. Той не отрече, че иска да се кандидатира за президент, но отрече да намалява цената на дизела по тази причина. „Просто намирам баланса“. Той добави, че е убеден, че въпреки изборните манипулации ще има по-добър резултат от Първанов, Калфин и Кунева и то още на първи тур.

Накрая той съобщи, че за референдума са събрани около 400 000 подписа, но сега предстои да се провери колко от тях са валидни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6737 |24.05.2014 Юруш на евтиното море по 35 лева . 5| 6229 |05.03.2014 Европа се запасява със синьо гориво заради кризата в Украйна . 0| 5411 |26.09.2012 Синьото гориво - или ще стигне, или не . 9| 9007 |08.08.2012 Юруш на евтиното море; идва по-рано тази година!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads