Реклама / Ads
0| 4161 |05.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Германия привлича най-много инвестиции в бизнес имоти в Европа

.
Германия остава пазарът на бизнес имоти в Европа, привлякъл най-голям дял от инвестициите в сектора, показват данни на консултантската компания Knight Frank. Великобритания остава на второ място с 24% от общите обеми на инвестициите, сочат още данните.
 
През първата половина на годината общият обем на вложенията в бизнес имоти в Европа се изчислява на 117 млрд. евро, което е с 10% по-малко на годишна база. За сравнение, в световен мащаб намалението на инвестициите в бизнес имоти достига 8%, показват данни на Real Capital Analytics.

Почти 53% от инвестициите в бизнес имоти в Европа са на международни инвеститори. Най-голям дял имат американските инвеститори, които се насочват основно към Германия в последните няколко месеца.

Значителни капитали към сектора на имотите в Европа се насочват и от азиатски инвеститори, особено от Китай, Сингапур, Южна Корея, Япония, които се възползват най-много от несигурността на Стария континент и динамиката на обменните курсове на валутите.

Въпреки че основният дял от инвестициите продължава да се насочва към основните пазари в Западна Европа, Централна и Източна Европа се очертава да се наложи като най-бързо растящия пазар на бизнес имоти в региона заради бързия икономически растеж. Факторите в подкрепа на инвестиционната среда, освен растежа, са още високото вътрешно търсене и растящото потребление, силният пазар на труда, добре образованата работна сила и спадащата безработица.

Водещият пазар на имоти в Централна и Източна Европа е Полша, където през първото полугодие са инвестирани 1,5 млрд. евро в бизнес имоти.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7128 |28.09.2017 Бизнесът: Държавата не може да се справи със сивата икономика и само вдига данъците . 1| 4859 |28.09.2017 Пет са мераклиите да купят бизнеса на ЧЕЗ в България . 1| 6470 |25.09.2017 Руски министър, смятан за наследник на Путин призна: Без инвестиции сме обречени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads