Реклама / Ads
0| 5111 |07.06.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гръцка телевизия пуска скандален репортаж за Сандански

.
Явно някои бизнес среди в Гърция се страхуват от развитието на Сандански като туристическа община в Европа. Това коментира кметът на община Сандански Андон Тотев във връзка със скандален материал, излъчен по гръцката телевизия "Алтер", в който се разобличават престъпни дейности в града.
 
"От 1979 г. градът и общината са признати за курорти с международно и местно значение, припомни кметът. От тогава тук идват много хора, които се лекуват. Ако това, за което ми казвате, е така – то това са едва един, два, дори да кажем пет процента. Другите 95% от гръцките туристи идват в Сандански за лечение и шопинг", подчерта Тотев. Според него в последно време се наблюдава увеличение на стокооборота, който се прави от гръцки граждани.
"Ако тези журналисти са толкова загрижени, нека вместо да се занимават със скрита камера, да предоставят информацията на гръцките власти, които да информират нашето правителство и да вземем мерки. Нищо не може да спре развитието на туризма в Сандански", категоричен е кметът Андон Тотев.
Кметът попита риторично защо нито един скандинавски турист не се е оплакал от такива работи досега при положение, че от 1979 година насам са постоянни гости в града.
"Не изключвам възможността за този "репортаж" да е платено на нашите роми", заяви Тотев.
Във връзка с разразилия скандал кметът замина спешно за Атина, където ще се срещне с посланик Андрей Караславов, с помощта на когото се надява да получи копие от скандалния репортаж.
Както посочва днешната преса, това е поне 12-ият подобен репортаж, заснет от гръцки телевизии.
Преди няколко месеца в Сандански пристигнаха с намерението да "развият" същата тема и две журналистки от престижния гръцки национален ежедневник "Катемерини". Благовидният им предлог беше "незаконният трафик с жени" на Балканския полуостров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10294 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 10| 7091 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби . 3| 2618 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 0| 2503 |26.03.2024 Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми с проф. д-р Сабри Джавкайтар на 06.04.24 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads