Реклама / Ads
0| 5276 |07.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хотелиери на бунт, искат инфраструктурата на Слънчев бряг

.
Малина Стратиева
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг отново заплаши, че ще предприеме протестни действия и да блокира пътя Бургас - Слънчев бряг.
 

Исканията са държавата да реши няколко проблема - да се намери начин да се подари инфраструктурата на Слънчев бряг на общината, да се осигури достатъчно полиция за комплекса, да бъде пуснат пътя Бургас - Слънчев бряг, да се реши проблема с визите на Сърбия, Русия и Молдова и да се осигури контрол на шума на дискотеките и временните обекти. Съюзът изпрати декларация до министър-председателя и няколко министерства, но все още не е обявено нищо конкретно, нито дата и час, нито в кой участък на пътя ще бъде протестът, нито има искане за разрешение от общината.

Продажбата на инфраструктурата е единственият законен вариант”, коментира пред Frognews.bg Малина Стратиева, изпълнителен директор на Слънчев бряг АД. По думите й практически не е в компетенциите на дружеството да подарява нещо, за това чакат становището на принципала по отношение на инфраструктурата.

Независимо от всичко, което се е обсъждало в общината, че ще се плаща тока и озеленяването, няма нищо прието, нито предложение от тяхна страна за взимане под наем на дълготрайните материални активи.

Чуват се слухове даже, че според общинари обликът на общината се създавал от стария град Несебър и за това Слънчев бряг не бил приоритетен.

По думите на Стратиева Слънчев бряг АД като търговско инфраструктурно дружество бунтът не ги касае, защото те нямат хотели. Но според Стратиева доста по ефективно би било да се проведат разговори с общината и както 50-70% от общинските съветници са собственици на хотели ще решат проблема, който касае тях, а не да оставят държавата да вземе мерки.

Проблем има до толкова до колкото собствениците на хотели ползват държавна инфраструктура, за която не плащат. Общината им взима инфраструктурна такса, а не предоставя услуга. Тя не поддържа инфраструктурата на Слънчев бряг, която ползват хотелиерите.

„Интересното е, че никой не казва: Няма да плащаме на общината, а на държавата. Защото общината дава разрешителни за строеж и патенти, включително за алкохол и цигари, тоест всеки търговец, за да тръгне трябва да мине през общината. Никой не иска да е в конфронтация с тях. В момента всички бунтове са срещу държавата, защото идват избори”, каза още Стратиева.

Според нея хотелиерите търсят вариант, при който да стартира сезона и ако може да не плащат нищо и понеже общината не иска да плаща и за това всичко трябва да е безвъзмездно получено.

Собствениците на хотели са водили разговори преди няколко месеца с представители на Министерството на икономиката и оттам са им обещали, че ще дадат безвъзмездно инфраструктурата, преди да разберат структурата на дружеството.
„Аз смятам, че подарък никой никому не прави. Самият факт, че паднахме до балансова стойност, това вече е подарък. Решение да подарим инфраструктурата ние не можем вземем без принципала Министерството на икономиката. Frognews.bg








Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5486 |20.11.2008 Слънчев бряг разпродава инфраструктурата си . 8| 5366 |07.11.2008 Хотелиери точат зъби за Нова година . 5| 5494 |23.07.2008 Хотелиери искат среща с EVN заради авариите с тока в Слънчев бряг . 0| 5111 |22.07.2008 Хотелиери и артисти се спречкаха заради авторски права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads