Реклама / Ads
0| 4698 |04.06.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хотелиери очакват отлив на туристи заради Евро 2008

.
Европейското първенство по футбол ни открадна туристите. Заради горещите страсти край зелените килими кандидатите за почивка по родното Черноморие намаляха значително.
 

Това алармира председателят на браншовата организация на хотелиерите и ресторантьорите в Добрич Димитър Димитров. Според него най-големите запалянковци със сигурност ще предпочетат да гледат на живо любимите си отбори в Австрия и Швейцария, вместо да се киснат в родното море. За германците футболът е религия и няма да пропуснат шоуто, обоснова се Димитров.

Вече е ясно, че хотелите в Златни пясъци остават празни. В сравнение с миналата година не са много и туристите в Албена, обясни Димитров. По-малко са и записванията на англичани и скандинавци, става ясно от статистиката на професионалните борси. Освен европейското друга причина за намаления брой на резервациите са скъпите горива, които надуват цените на самолетните билети. Те са скочили с 20-30%, обясни Димитров. Руснаците пък не идвали заради визовия режим.

tyristi_0.jpg  снимка Вяра Йовева

Туристите бягат от нас и заради продължаващото строителство. Както и лошата инфраструктура, което води у нас по-бедните клиенти, призна Димитров. Сезонът могат да спасят сънародниците ни. Българите в момента са основните ни туристи. Основната ни цел е именно да ги привлечем отново на родното Черноморие, допълни Димитров. Статистиката обаче показва, че българите вече предпочитат да почиват в чужбина, където цените са като нашите или дори по-ниски, а обслужването е на доста по-високо ниво. И докато на север са притеснени, че няма да напълнят хотелите, на юг очакват даже повече туристи от миналата година. Няма опасност от провал на туристическия сезон, а мрачните прогнози са преувеличени, опонират хотелиери от Слънчев бряг. Според тях всяка година има различни неблагоприятни фактори, които оказват някакво влияние, но досега до провал на туристическия сезон не се е стигало. В Слънчев бряг очакват с 20% ръст на летовниците в сравнение с миналата година. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4964 |04.06.2008 Евро 2008 ни краде туристите . 2| 5013 |04.06.2008 Британците са най-нежеланите туристи . 0| 5093 |13.05.2008 Около 128 хил. туристи посетили СПА хотелите през 2007-а . 0| 5320 |24.04.2008 8000 туристи очаква Албена по празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads