Реклама / Ads
1| 5508 |27.05.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хотелите задържат ниски цени до средата на юни

.
В момента услугите в нашенските хотели са значително по-ниски Източник: Вяра Йовева
В българските курорти се очаква двойно повишаване на цените през час пик на почивките. В момента хотелите предлагат оферти, подходящи за нашенския джоб.
 

Хотелите по Черноморието вдигат цените до 2 седмици, когато започва истинският туристически наплив. В момента услугите в нашенските хотели са значително по-ниски, и въпреки това градчетата все още остават празни. Гостите на курортните комплекси по това време са предимно от Германия. Някои от тях на свой ред станаха свидетели на денонощните абитуриентски купони, които са към своя край. Немците нямат нищо против да се плацикат в Черно море в това време на годината, тъй като климатът е сходен с този в Германия. Сред основните причини немците да пристигат у нас в този период са ниските цени, които хотелите ще задържат до средата на юни.

В Слънчев бряг например 2-ни стаи в 3-звездни хотели се предлагат за 60 лв. След 15-ти юни обаче цената им става 80 лв., а от юли до август, когато е пикът на почивките – 100 лв. Ако решите да почивате в хотел, който има с една звезда повече, трябва да извадите още 10 лв. отгоре и да платите 70 лв. за двойка, но само до средата на юни. След това тя ще ви излезе около 90 лв. Апартаментите в същата категория хотели в Слънчев бряг пък вървят по 100-110 лв. на вечер, като се очаква през лятото да достигнат 150-160 лв. Малко по насевер в „Златн и пясъци” цените са напълно идентични. На места могат да се намерят и малко по-евтини оферти – 2-ка в хотел 3 звезди за 50 лв. Най-изгодни в близкия до Варна курортр остават частните квартири, където преспокойно ще попаднете на 2-на стая за 30 лв. поне до 1-ви юли.



Традиционно по-непретенциозните градчета по Българското Черноморие държат по-ниски цени в хотелиерските услуги. В Китен към този момент може да се наeме апартамент за 52 лв. в 3-звезден хотел. От началото на юли обаче цената му се вдига двойно. В Созопол стаята за двама е 30 лв., а апартаментите – 50 лв. Това разбира се не важи за периода юли-август, когато се очаква цените да скочат до 2 пъти.

Ако сте сред хората, които не обичат шумните почивки, придружени с много алкохол, цаца и дискотеки, то в момента е идеалното време да се отдадете на спокойствието в нашенските курорти. Може дори да извадите късмет и да попаднете на хотел или вила, до която няма строежи. По-ниските цени също са сред основните стимули за море през юни, но поне до този момент явно не трогват достатъчно българина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4943 |18.05.2009 Осветяват хотелите в Слънчев бряг . 2| 6376 |28.04.2009 СПА-хотелите предпочитани от българина за майските празници . 0| 5310 |12.04.2009 Хотелите в Троянско със свободни места преди празниците . 0| 5612 |31.03.2009 Бургаското летище посреща първи туристи в средата на април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads