Реклама / Ads
17| 16697 |16.05.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експертът Г. Котев пред Фрог за АЕЦ ”Белене”: Искат с 15 млрд. да спасят 3 млрд. и откраднат още 5-6 млрд.

.
Инж. Георги Котев
Книгата АЕЦ ”Белене” не се затваря, за да се късат страници. Вместо да затворим книгата и потърсим отговорност от тези, които са късали досега страниците и. От тези, които са виновни за тези 3 млрд. Каква е генералната дитирамба? Лъжат - дайте ни още 15 млрд. за да спасим тези 3 млрд. Така ще се откраднат още 5-6 млрд с оправданието, че са опитали, но не е станало нищо.
 
Така експертът Георги Котев коментира за Фрог новия повик на правитеството за строителството на АЕЦ "Белене".

Има обективни, реални, неопровержими доказателства, че строителството на АЕЦ е невъзможно. Всеки път управляващите говорят, още от 2015 г., за някакъв пазарен принцип. Тръгна се от Борисов 2 и нататък. Всеки път, когато говорят за някаква китайска делегация, всеки път свързват строежа на АЕЦ "Белене" с различна китайска корпорация или компания. Направил съм справки в сайта на министерството на енергетиката. Там има информация кога и с кой е говорено, има отговори на депутатски питания на министър Петкова, чел съм стенограми на МС от 2015 г. Борисов, Петкова и Дончев се хвалят, че най-голямата китайска банка в света проявява интерес към АЕЦ. И компаниите и финансовите институции всеки път са различни. Лъжат!

Другото е, че ядрената енергетика в Китай все пак се развива, но е с много по-слаби темпове от развитието на вятърни турбини и фотоволтаичните панели, посочи експертът.

Важен аргумент е и това, че през 21 век, по китайски инвестиции в рамките на ЕС, България е на дъното. И ако слуховете за големи китайски инвестиции са верни, то ние бихме се качили на второ място в ЕС, което е несериозно за тъмна балканска страна като нашата, категоричен е инж. Котев.

Абсурд е и твърдението, че след като се построи, за пет години АЕЦ "Белене" ще стане печеливша. Пълен абсурд!, смята той.

Всичко се прави, за прикриване на минало съучастие. Тоест, дайте да говориме, да забравиме и "пито - платено"... Да забравим за тези пари. Затова фактори като консултанти казват, че този проект е жизнеспособен, дайте да продължим, да имитираме, че ще го построиме и сърбаме финансиране, каза още Георги Котев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5842 |12.05.2018 КЗК: Ангелкова предлага картел . 0| 5790 |27.04.2018 Израелската компания ”Рафаел” предлага модерни продукти за армията ни и коопериране . 3| 5814 |24.04.2018 Богомил Николов пред Фрог: Парното е системен проблем, който властта не иска да реши . 1| 6669 |08.03.2018 Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads