Реклама / Ads
0| 5410 |21.06.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Инвестират над 500 хил. лева в туризма в Лудогорието

.
В летния туристически сезон масово се откриват из страната зони и центрове за туризъм. Целта на тези инициативи е да се популяризират отделни региони и градчета в различни обласи на България. По този начин да се привлекат туристи не само от страната, но и от чужбина.
 

 Утре заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие в Разград зона за туризъм, изградена по проект “Обогатяване на туристическия продукт на Лудогорието чрез развитие на зона за туризъм, спорт и отдих  “Пчелина”. Стойността на проекта е 289 888 евро, от които 29 578 евро са осигурени от общината. По него са изградени 14 туристически маршрута с обща дължина 46 км, маркирани са 8 различни пешеходни маршрута, построени са 2 велосипедни пътеки за планинско колоездене и два маршрута за конен туризъм. Сред проектите има и такива за рехабилитация и изграждане на културни и природни забележителности с национално туристическо значение: манастирът в Лозница, Военно-морският музей във Варна, Скалният манастир в Крепча, община Попово, Малопреславското блато, община Главиница; Природо-археологичният резерват Яйлата в община Каварна.

В Добрич пък кметът Детелина Николова ще открие официално първия туристически център в града.Той е изграден със средства от Програмата за развитие на туризма в размер на 10 хиляди лева. Неговата основна цел е да популяризира Добрич като атрактивна туристическа дестинация. Ежедневно от 10.00 до 16.00 часа центърът ще информира български и чуждестранни туристи за различни туристически маршрути. За участие в дейността на центъра със собствени рекламни материали са поканени и всички хотелиери и ресторантьори от града и региона. Мястото за туристическия център е неслучайно избрано. Сградата на Художествена галерия-Добрич е обявена за архитектурно-строителен паметник на културата. Строена е в периода между 1933-1935 г. и е интересна като пример на европейско влияние - нейните архитекти са италиански и румънски възпитаници. "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4989 |12.06.2007 Австрийско издание хвали туризма ни . 0| 5615 |30.05.2007 Непълнолетни се натискат да работят в туризма . 0| 5187 |31.05.2007 Лошото обслужване спъва голф туризма . 0| 8188 |28.05.2007 Малина Стратиева: Проблемите в туризма идват от липса на добра реклама и актуални закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads