Реклама / Ads
1| 6158 |28.12.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Юруш на кувертите. Падат с лев на час

.
Барове и ресторанти пуснаха оферти last minute за 31 декември. И обещаха дори по 1 безплатен куверт при закупени 6 или 10.
 

Цените навсякъде са от 50 до 180 лева, съобщава Стандарт. В София места в кръчмите още има. Те включват обилни менюта с по-семпло количество питиета. Но пък за компании дават отстъпка от 10 до 30 процента. В някои заведения децата до 7 годинки са без задължителен куверт, а в други се предлага и детско меню - примерно с бейби пица и лакомства. В част от заведенията дори ще има и аниматори.
 

Масово ресторантите предлагат т.нар. "детски куверт", който е наполовина от този за възрастен. Няма да мръзнете за "Наздраве" в студа, тъй като повечето оферти са с дискретен знак зелен кръг със запалена цигара. И при запитване ще ви обяснят, че има зона свободна за цигарен дим. Оказва се, че навръх Нова година заведенията ще черпят със салони за пушачи. Или "топла зимна градина". "Зелената цигара" се появи към менютата през последните дни и определено оказа ефект върху търсенето на куверти, уточниха ресторантьори. Задължително се предлага и традиционната баница с късмети. Менюто включва куп свежи салати, както и основни ястия със свинско, пилешко, телешко. Предлагат се и вегетариански специалитети. Десертите са от баклава до еклерова торта и плата от плодове. Повечето заведения са с оферти от 2 или 3 менюта, задължително с DJ и томболи с награди. Не бъдете скептични към офертите над 100 лева, защото в част от тях са включени и нощувки в хотелите с ресторанти. Тотален хит се оказа преди дни обява, в която заведението оферираше и свободно внасяне на алкохол, както и късна закуска. Бургаските кръчми тази година се оказаха едни от малкото препълнени отрано. В зависимост от категорията на ресторанта кувертите варират от 50 до 200 лева.
 

В ресторанта на хотел "България" свободните места са свършили още в началото на декември.Новогодишното тържество там излиза 135 лева, а пакет с нощувка струва 175 лева. Луксозният балнеохотел "Поморие" в град Поморие пък предлага пакет от 3 нощувки с новогодишен купон на цена от 1600 лева. Въпреки високата цена свободни места и там няма. В балнеохотела за празниците ще пеят Устата, Георги Христов, Тони Димитрова и група "ГРАС". Хотел "Мираж" в Бургас също е препълнен. Свободни места все още могат да се намерят единствено в петзвездния хотел "Приморец", който е на брега на морето. Цената за новогодишен купон там е 199 лева със 7-степенно меню. Гостите на 31 декември ще забавляват Любо от ТЕ, Сани от Х-фактор и Драгомир Драганов. Водещият ще организира шоколадов търг, а в късния следобяд на 31 декември в лобибара ще бъде организиран предновогодишен купон.

Полупразни са обаче заведенията в Пловдив, оплакаха се ресторантьори. Едва 35 процента от местата са заети, а до празника остават броени дни. В сравнение с миналата година резервациите са много по-малко, обобщи и председателят на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив Димитър Лукарев. По думите му главната причина е забраната за тютюнопушенето. Масово посрещането на Нова година в заведение в Пловдив излиза около 30-40 лева на човек. А най-скъпите куверти са 85 лева. В сумата е включено празнично меню и новогодишна програма. Някои собственици предлагат допълнително намаление на куверта при резервиране на десет и повече места. Отстъпката е между 6 и 13 процента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8397 |01.06.2012 Шефът на КРС: Цените за мобилни разговори падат . 11| 5133 |10.10.2011 Цените на мобилните оператори падат с до 40%? . 22| 6407 |23.07.2011 До 10 дни падат цените на горивата, прогнозира Дянков . 7| 10836 |08.03.2011 Ограничават монополите и картелите – цените падат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads