Реклама / Ads
4| 5816 |01.04.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Иван Нейков: Горанов да даде пари за дейност на предприятията

.
Иван Нейков
Горанов действа разумно и балансирано, но точно тук има опасност да се спънем. Ще подкрепяме финансово затруднените предприятия по начин, който е удобен на финансовото министерство. Парите ще се дадат на предприятията, които ги поискат, но работниците в тях няма да работят. Ще запазим работните места, но няма да има продукция.
 

Това заяви пред bTV бившият социален министър Иван Нейков.

 

"В такива моменти наистина трябва да се вземат кредити. иначе в един момент може да се окаже, че знаем какво да правим, но нямаме пари, за да го направим. Това е разумен ход. Сумата явно ще е плаваща, затова решението от 10 млрд. е добър вариант", категоричен беше Нейков.

 

Той обаче е категоричен - недоверието от страна на експертите е резултат от годините на недостатъчна прозрачност. Иначе казано - не е било ясно как са били разходени досегашните пари.

 

"Истината е, че не съм фен на финансовия министър. действията на горанов обаче са разумни и балансирани. Точно тук има опасност да се спънем. Виждам как действаме и ще подкрепяме финансово затруднените предприятия по начин, удобен на финансовото министерство. Това значи най-лесно управление на парите. Проблемът е, че те ще бъдат дадени на предприятията, които ги поискат, но работниците в тях няма да работят. Тоест ще запазим работни места, но няма да има продукция. Експертите го казват - дайте пари за дейност. Вместо да се дават пари на един ресторант, за да се платят заплатите на хора, които ще си стоят вкъщи, много по-ефективно ще е да се поръча на ресторанта произвеждане, което да се занесе някъде. Тогава дават пари, за да работи предприятието. Трябва да вярваме на работодателските организации", обясни Нейков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 7059 |16.03.2020 Горанов отложи милиардните проекти за модернизация на армията заради COVID-19 . 8| 7487 |17.01.2020 Експертът Г. Вулджев: 1 млрд. за ВиК холдинг от фискалния резерв правят криви сметките на Горанов . 17| 9703 |23.12.2019 Експертът Иван Хиновски: АЕЦ ”Белене” е сложен и рисков проект, ненужен на България . 8| 11891 |19.11.2019 Проф. Димитър Иванов: Обвиняваме гражданите си, че са лъжци. В бюджета няма реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads