Реклама / Ads
2| 7705 |20.09.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Израелска фирма строи мегакомплекс в Бистрица

.
Израелският посланик Ноах Гал Гендлер и столичният кмет Бойко Борисов направиха първата копка на втория проект на инвестиционната компания „Гардънс груп“ в България – строеж на 52 разнотипни еднофамилни къщи в Бистрица.
 

Комплексът ще бъде изграден на около 16 000 кв. м. Разгърната площ, а всяка от къщите ще бъде разположена върху парцел от 408 до 700 кв. м. „Това, което коренно различава нашата оферта към желаещите да притежават собствен дом в полите на Витоша и с удобен транспорт към София е фактът, че всички други компании продават само идеални части от жилищата, независимо дали те са апартаменти или еднофамилни постройки, докато нашите клиенти закупуват и самата земя, на която са имотите им, след което могат да правят с тях, каквото пожелаят – да ги преустройват, продават и дори да ги съборят, без при това да е необходима да искат съгласието на някои друг – на инвеститора, на съседите и т.н.“, обяви инж. Моше Ахирон, собственик и генерален мениджър на „Гардънс груп“, предаде  Insurance.
Още в първата седмица от започване на строителството на обекта вече са сключени договори за покупка на 20% от къщите, чието средна цена е от 250 000 до 379 000 евро. „Ние не продаваме жилищна площ на квадратен метър като другите компании, от самото мото на компанията ни става ясно, че се стремим да предоставим на клиентите си тяхната „райска градина“ на земята“, допълни Диди Стоянова, която се занимава с продажбите на обектите на компанията. Тя поясни, че при избора на място за строеж на всеки от четирите жилищни комплекса, които до момента „Гардънс груп“ притежава в момента в България най-важна е локацията, а при архитектурното им оформление – парковото пространство около домовете. „С пари можете да си купите къща, но парите не могат да я направят ваш дом“ е мотото, заради което инвеститорът отдава най-голямо значение на изгледа и природата, сред която строи къщите. „Първият ни комплекс - „София гардънс“, е разположен в града, но в момента строителството в столицата е толкова голямо, че решихме да отдадем дължимото на хората, които искат да живеят в по-спокойна обстановка, с хубав изглед към Витоша и Панчаревското езеро. Затова избрахме Бистрица, която не е толкова близо както пренаселващите се в момента Симеоново и Драгалевци, но затова пък тук парцелите са доста по-големи и собствениците на домовете, които ще построим, ще живеят в едно красиво и благоустроено пространство“, аргументира се инвеститорът.
Според него в момента в България има „бум“ на търсенето на домове в комплексите от затворен тип, тъй като когато човек купи апартамент или къща самостоятелно, то около него скоро се появяват множество други сгради, които го „затварят“ отвсякъде, докато при затворените комплекси няма такава опасност – там ландшафтното оформление се запазва такова, каквото е била в проекта и в първоначалното му оформление – тоест, ако човек е харесал градината и езерото и затова е си купил дом там, те няма да изчезнат с времето. Другото предимство на затворените комплекси са „екстрите“, които са достъпни само за техните жители. Например срещу 100 евро месечно обитателите на „София гардънс“ ползват пълно обслужване и поддръжка на имотите си – от денонощна охрана и почистване на общите площи, до сауна и басейн. Комплексът в Бистрица пък ще разполага с детска площадска, СПА център и фитнес зала. Къщите в него ще са с 2, 3 и с 4 спални, а към всяка от тях ще има паркинг за две коли. Очакваните купувачи за тях ще са от по-заможната прослойка на населението, затова и изпълнението им е луксозно – архитектурно са съобразени с българските традиции, с особеностите на терена, както и с изложението им спрямо слънчевото греене. Архитект Атанас Панов от компанията „ЛП Консулт“, която проектира всички обекти на „Гардънс груп“ увери, че на кандидат-купувачите ще бъде предоставена възможността сами да избират крайното оформление на фасадата и вътрешността на дома си според своя вкус и нужди, без обаче това да нарушава цялостния хармоничен вид на комплекса.

bistrica1.jpg
снимки Вяра Йовева

Стойността на проекта в момента се оценява на около 9,2 млн. евро. Инвеститорът е поел ангажимента да изгради цялостната инфраструктура на обекта, за която няма да отделя площ от парцелите на собствениците, както става това при закупуването само на идеални части от жилище. За нуждите на селището ще бъде изграден трафопост, от който ще се захранват индивидуалните потребители. Предвидени са дренажна система за отвеждане на подпочвените води, както и битова и дъждовна канализации. Отпадъчните води ще се пречистват в подземна модулна станция, която също ще бъде изградена само за комплекса. Изпълнител на проекта е строителната компания „Линднер България“, а клиентите ще мат право на избор между довършителни работи в модерен или в класически стил. Друго улеснение за покупката на къща в „Бистрица гарден“ ще бъде специалното финансово партньорство на СИБанк, която ще предостави преференциални условия за ипотечни кредити.
„Бистрица гардънс“ е българска компания, създадена през 2004 г. като част от „Гардънс груп“ и с предмет на дейност инвестиране, разработване, строителство и продажба на жилищен комплекси. През 2005 г. компанията построи жилищния комплекс от затворен тип „София гардънс“, в който вложи 7,2 млн. евро. Освен „Бистрица гардънс“, предстои изграждането на още 2 комплекса. „Лозен гардънс“ ще бъде разположен в село Лозен край София и ще включва 120 семейни къщи от 7 различни типа върху площ от 110 дка. Предвижда се да бъде завършен през 2009 г., а обата стойност на инвестицията се зчислява на 22 млн. евро.
„Гардънс сити“ напълно отговаря на името си и вероятно ще бъде най-големият жилищен комплекс от затворен тип в България – истински малък град със свое училище и детска градина, офис сгради, търговски и спортни центрове, 240 еднофамилни къщи и 2 000 апартамента, разпределени в 6 30-етажни кули. Инвестицията в него възлиза на около 400 млн. евро и срокът за завършването му е 2012 г. До момента инвеститорът е закупил за него 600 дка. земя, върху която ще има над 600 000 кв.м. застроена площ и, разбира се, много градини. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4758 |02.08.2007 Удължиха забраната за строителство в Иракли . 0| 7387 |12.06.2007 Стартира строителството на Mall Bansko . 0| 6104 |20.04.2007 Италиански политик притежава 50 на сто от българска фирма . 0| 12926 |27.04.2007 "Суиспорт България" е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads