Реклама / Ads
6| 7264 |27.07.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Изтърбушиха и ограбиха мотел “Рилци” на М. Калъмбов

.
Един от най-посещаваните в миналото комплекси край главен път Е-79 до Благоевград - мотел “Рилци”, бе вандалски изтърбушен и ограбен.
 
Крадците измъкнали скъпи медни пана, изтръгнали душове на баните и металните тръби на инсталацията, свалили тежките медни полилеи и опустошили кухнята на ресторанта, пише в. Струма.

Няма стая, през която да не са минали крадците, взета е и скъпоструваща водна помпа, осигуряваща собственото водозахранване на мотела. Щетите, нанесени от крадците, надхвърлят 200 000 лева. Това е жесток удар върху собственика на мотела - бизнесмена Методи Калъмбов. Той притежава и хотелите “Ален мак” в Благоевград и “Рилец” близо до Рилския манастир. Че в затворения мотел “Рилци” вършеят крадци, Калъмбов забелязал преди седмица. Незабавно поставил скрити постове, като част от гардовете му спали три денонощия в мазето, за да ги заловят на местопрестъплението. В петък следобед около 15 часа скритите пазачи забелязват лек автомобил, който оглежда обекта.

Постоянният пазач бил махнат от местостоянката му и това успокоило съгледвачите. 20 минути по-късно се появил отново същият автомобил с трима човека в него. Единият останал в колата да пази, а другите двама, въоръжени с инструменти, влезли в мотела. Тогава гардовете на Калъмбов наскачали и ги задържали. Другите охранители отвън заловили този в колата. На място е извикана и полиция, и в момента тримата са в ареста. Оказало се, че начело и организатор на групата е известният в благоевградското с. Българчево Спас Костадинов Спасов. Другите двама също са с криминални прояви.

Мотел “Рилци” е сгушен сред дърветата на метри от главен път Е-79. Съвсем скоро собственикът му М. Калъмбов щял да стартира голям ремонт, за да го отвори. Той вече реновира ресторантите и бара на хотелски комплекс “Ален мак”, в момента е на финала и големият ремонт на комплекс “Рилец”. Калъмбов си е поставил срокове тази година да приключи с ремонтите и на трите си комплекса.

Надявам се полицията да си свърши работата и тримата крадци да си понесат заслуженото, наистина щетите са огромни, дотук сме изчислили загуби за 200 000 лева, но все още пълният списък с липсите не е при мен, каза вчера Методи Калъмбов. От полицията са категорични, че тримата ще бъдат осъдени, тъй като са заловени на местопрестъплението. Проверява се къде са продавали металите. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 5744 |26.07.2011 Р. Плевнелиев: Обещахме 3 магистрали, а работим по 6 . 15| 6457 |26.07.2011 60 пъти повече милионери . 1| 6293 |25.07.2011 Нова Калина Илиева въртяла имотна мафия . 22| 6385 |23.07.2011 До 10 дни падат цените на горивата, прогнозира Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads