Реклама / Ads
6| 8977 |03.02.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Каменаров: ”Дискавъри” поиска 4.6 млн. евро от БНТ за Пьонгчанг 2018 и Токио 2020

.
Констнатин Каменаров Източник: БГНЕС
Шест пъти по-голяма сума от досегашната е поискал ”Дискавъри” от Българската национална телевизия (БНТ) за сублицензиране при излъчване на олимпийските игри, обяви генералният директор на обществената телевизия Констнатин Каменаров. Той обясни, че до момента телевизията е плащала 800 хиляди евро.
 
"От групата "Дискавъри" и "Евроспорт" дойдоха и ни поискаха 4.6 милиона евро. Толкова е пакетът за зимна и лятна олимпиада (Пьонгчанг 2018 и Токио 2020 – бел. ред.). Това обаче нямаше как да стане по ред причини", каза още Каменаров пред Дарик.

Заради провалените преговори, БНТ реши да излъчва частично игрите от Пьонгчанг. На живо ще бъдат излъчени 110 часа състезания и студийна програма от София, а на място ще бъдат изпратени двама репортери и оператори. От олимпийските игри в Токио през 2020 г. ще бъдат излъчени 250 часа от състезанията.

Сумата, която националната телевизия е платила за олимпийския цикъл, е над милион евро, но Каменаров не пожела да я цитира.

"Преговорите бяха много тежки, но успяхме буквално в пет без пет да постигнем споразумение. Трябва да е ясно, че излъчването на олимпийски игри струва много повече от това само да се закупят правата", добави Каменаров и окачестви преговорите като много успешни, след като лично ги е водил на високо ниво с представители на "Дискавъри".

Досега БНТ придобиваше права за излъчване на олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като "Дискавъри" спечели правата за излъчване, компанията проведе поредица от преговори с обществени телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, за да отговори на изискванията на МОК да бъдат осигурени минимум 100 часа безплатно излъчване на зимните олимпийски игри и 200 часа от летните олимпийски игри.

Според генералния директор на БНТ платените средства няма да се възвърнат от реклама, защото футболът генерира по-голяма реклама от останалите спортове.

Директорът на БНТ отказа да коментира правата за световното първенство по футбол в Русия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5486 |11.01.2018 Пенсионерите поискаха 500 лв. минимална пенсия на протест . 1| 7325 |20.07.2017 Нова секира: Атина поиска промяна при двойното данъчно облагане с България . 3| 5544 |10.01.2017 Турция ни поиска ток, ние отказахме . 0| 5168 |15.04.2016 Черен списък на данъчния рай поискаха от Г-20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads