Реклама / Ads
17| 5612 |31.03.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Каролев за БТК: Търсим под вола теле

.
Икономистът Владимир Каролев
Търсим под вола теле. Според мен сделка няма. Никой не би покрил не 900 милиона кредити, ами и половин милион кредити, без да знае дали ще стане собственик на тези компании и дали, ако стане собственик, тези компании ще бъдат печеливши. Това е опция.
 
Това каза икономистът Владимир Каролев по повод „сделката за 1 евро" с БТК. Каролев уточни, че самият той няма вътрешна информация, думите му се базират на негово проучване и опит.

Влезте в LinkedIn и вижте какво пише например за Брус Бауър. Завършил е в най-добрите университети, например в Чикаго, но като е работил за фонд в Русия, там инвеститори са десетина богати фамилии. Генерал Бертран Луврие пък си има от две години фирма за частни разследвания. Луврие пък е инвестиционен банкер, който живее от години в Москва, каза Каролев и допълни: Тези хора са купили нещо, което се нарича опция.  Ако те видят, че има възможност за печалба от „Виваком", „Дунарит", „Авионамс", НУРТС и ГАРБ, тогава ще търсят възможност чрез инвеститори да ги вземат, заяви Каролев.

Според него новите инвеститори  не са поставени лица на Цветан Василев. „Виваком" не е под контрола на Цветан Василев, контролът е в ръцете на ВТБ и западни инвеститори, заяви икономистът.

Според него, тъй като Цветан Василев няма намерения да се връща в България, вероятно защото мисли, че тук няма да получи справедливо правосъдие, е тръгнал да си продава активите си. Но тези активи не се продават лесно и затова на сцената излизат инвестиционни банкери, за да се търси начин за продажба. Като купиш опция за актив, от теб зависи дали ще купиш актива или не, разясни Каролев.

Владимир Каролев смята, че трябва да има сериозно прокурорско разследване. Той обаче посочи, че „дяволът е в детайлите" и че понякога като нямаш връзки в прокуратурата, тя може да ти открадне нещо.

Държавата не е дала никакви пари на КТБ, освен тези около 200 милиона от държавни дружества, сред които е „Топлофикация", посочи още Каролев.  Парите са ги дали всички, които имат депозити, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5890 |26.02.2015 Зайците зад волана с придружител една година . 18| 6620 |29.01.2015 Каролев пред Фрог: Богатите да плащат повече за ток . 78| 8930 |27.01.2015 Каролев за Гърция: Явно в Дядо Мраз вярват не само малките деца . 14| 5794 |19.01.2015 Каролев и Парамов единодушни: „Да” на еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads