Реклама / Ads
0| 9127 |03.06.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Китай положи началото на дългосрочно търговско сътрудничество с Винпром Пещера

.
С мащабен договор за износ на български вина Министерството на търговията в Китай, Българската търговско-промишлена палата и Министерството на икономиката в България положиха началото на дългосрочни българо-китайски търговски взаимоотношения.
 

 

Първият договор бе подписан днес като част от мащабен българо-китайски бизнес форум. Официалната делегация представи пред български и китайски бизнесмени и представители на местната власт намеренията си за двустранни дългосрочни сътрудничества в няколко сфери, приоритетна сред които се очерта родното винопроизводство.

Договорът се представлява от българския винопроизводител Винпром Пещера, която компания е в топ 5 на най-големите производители в сектора за Балканите и най-голям за България, и китайската най-голяма държавна компания с инвестиции в 26 индустрии - Sinochem Plastics, която е най-големият вносител на вина в Китай чрез дъщерното си дружество Wine River Trading. То внася от Франция, Южна Африка, Чили и др., оперира в над 36 провинции с дистрибуторска мрежа от 50 регионални под-дистрибутора и над 5000 търговски обекти, като притежава и собствена верига от специализирани магазини за вина.

 

Договорът подписаха Иван Папазов, изпълнителен директор на Винпром Пещера и Уилям Янг, зам. изпълнителен директор на интегрираната търговска дирекция на Sinochem Plastics. Той е тригодишен, а параметрите му възлизат на колосалната сума от 5 милиона долара за износ на успешната и добре позната на международните пазари винена серия Domaine Peshtera. Марката е позната на китайския пазар от миналата година, за която Винпром Пещера е изнесла 170 000 бутилки вино като част от първоначалните си партньорски взаимоотношения с Sinochem Plastics, стартирали по време на изложението Hong Kong Internataional Wine and Spirits Fair’11.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6888 |23.04.2013 Пазарните цени на жилищата са паднали в началото на годината . 74| 7669 |11.03.2013 В. Сидеров: Русия, Китай, Бразилия чакат няколко АЕЦ-а да ни построят . 1| 5668 |01.12.2012 Българският бизнес e обърнал поглед към Китай . 0| 6264 |04.10.2012 Глобалната компания Intertek обяви началото на поредица от инициативи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads