Реклама / Ads
1| 4813 |27.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С климат, гозби и манталитет ловим руски купувачи

.
Няколко са причините за големия интерес на руските граждани към България и желание да имат недвижими имоти у нас – близостта на езика, сходността на манталитета, доброто отношение към руснаците, прекрасният климат и море, по-голямата икономическа свобода, отколкото в Русия и вкусните и евтини храни.
 

Това каза Александър Анисимов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България “Альоша”.

Няма официални данни колко от тях са закупили недвижими имоти в България. Може да се говори за приблизителни данни, които се базират на официална информация на българското посолство в Москва, което издава визи за руските граждани, които според нея са не  по-малко от 200 хиляди души.

В допълнение, от републиките на бившия Съветски съюз, където обикновено се говори руски език, пристигат най-малко 50 000 собственици на имоти. Освен това, се оценява, че днес около 50 000 руски граждани разполагат с временно или постоянно разрешително за пребиваване в Република България, като по-голямата част от тях притежават недвижим имот тук, информира Фокус.

"Сумирайки цялата тази информация сами, днес вече можем да говорим за 300 000 рускоезични собствениците на недвижими имоти в България. В своите изчисления обаче не взех предвид тези, които са граждани или имат разрешение за пребиваване в ЕС и страните от Шенгенското пространство, а все пак са рускоезични граждани, които след пенсиониране с удоволствие идват в България, получавайки пенсията си тук. Въпреки че това са само груби изчисления, би следвало да се отбележи, че само в една Германия, например, днес, официално живеят повече от 5 милиона рускоезични граждани, от които около 1 милион, скоро ще влязат в пенсионна възраст", допълва Александър Анисимов.

Сдружението е учредено през март 2010 година. В началото на май е насрочена среща на Управителния съвет, който приема членовете на Асоциацията. През първата седмица от работата, вече са получени над 15 заявления. От асоциацията смятат, че основният поток от молби за членство ще бъде през летния сезон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5164 |27.04.2010 Министър Трайков открива бизнес форум в Тел Авив . 0| 5123 |26.04.2010 Рапортуваме за доходите пред НАП до края на април . 4| 5424 |26.04.2010 Белене събра политици и експерти 24 години след Чернобил . 1| 4952 |26.04.2010 Облекчават визовия режим за руски туристи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads