Реклама / Ads
29| 5587 |13.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Oт КНСБ не подкрепят Дянков, стягат стачка

.
Пламен Димитров
Президентът на КНСБ Пламен Димитров се закани, че ако Симеон Дянков надделее в кабинета и от догодина се увеличат годините и стажът за пенсиониране ще има национална стачка.Синдикатите категорично не подкрепят Дянков в тази му идея, категоричен е той.
 

 

Трябват мерки, които да повишат събираемостта, категоричен е Пламен Димитров.

 

Той попита защо вместо годините и стажа за пенсиониране не се увеличи максималният осигурителен доход. От тази мярка ще дойдат сто милиона лева приходи в НОИ. Не му е сега времето за вдигане на стажа и годините за пенсиониране, посочи президентът на КНСБ.

 

Лидерът на синдикатите припомни, че в пенсионната реформа е записано от кога да се повишават стажът и годините за пенсиониране.Отказва ли се премиерът Борисов от подписа си, попита още той. Всяко едностранно решение на министър Дянков ще взриви диалогът, подчерта Пламен Димитров.

 

Синдикатите категорично отказват да обсъждат тези идеи на финансист номер едно.От КНСБ не приемат мотива на министерство на финансите, че единственият вариант за увеличаването на пенсиите е от догодина да скочат стажа и годините за пенсиониране.Пламен Димитров посочи, че има други начини за увеличаването на приходите като например въвеждане на данък върху банковите транзакции, както и да се задължат хората печелещи от наем да се осигуряват.

 

Ако министър Дянков иска социално напрежение ще му го дадем веднага, закани се и Валентин Никифоров.

 

Стана ясно още, че синдикалистите ще внесат конкретно предложение до министъра на правосъдието за промени в Наказателния кодекс, с които да се криминализира нарушаването на синдикални права.

 

Те предлагат в член 169 от Кодекса да се добавят няколко нови алинеи, според които, който чрез насилие, заплаха или по друг начин пречи на някого да осъществи правото си на сдружаване да се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба до 3000 лева.

 

Ако деянието е извършено повторно, те предлагат наказанието да е лишаване от свобода до 5 години или глоба до 10 000 лева. Който чрез насилие, заплаха или по друг начин пречи на някого да осъществи свое конституционно право на синдикално или всяко друго сдружаване, като го принуди да членува или да се откаже от членство в организация, се наказва с лишаване от свобода до 3 години или глоба до 5 хиляди лева, пише още в предложения от синдиката текст.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5154 |03.11.2011 КНСБ: Инжекцията за доходите е наложителна! . 7| 4890 |01.08.2011 10% ръст на доходите искат от КНСБ . 0| 4841 |09.05.2011 КНСБ с четири искания за приватизацията на „Булгартабак” . 0| 4764 |12.04.2011 КНСБ въстана срещу „Евро плюс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads