Реклама / Ads
0| 6745 |03.12.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кога ни трябва поръчител при кандидатстване за кредит?

.
Различните кредити са обвързани с различни условия. Едно от тях може да бъде да имате поръчител. Поръчител или гарант е човек, който се съгласява да покрива задълженията ви по кредита, който сте изтеглили, когато вие не можете да го погасявате самостоятелно.
 

Когато избирате поръчител, трябва да прецените дали човекът, който сте избрали, има нужните доходи, за да може да погасява вноски по вашия кредит.

 

Банките изискват гаранция от кредитоискателя, а в зависимост от заема, който искате да получите, тази гаранция е различна. При ипотечните и жилищните кредити обикновено се залага движимо или недвижимо имущество, за разлика от при потребителските кредити, където се изисква гарант - физическо лице, което да погасява задълженията ви, когато вие не сте способни.

 

Поръчител също е необходим за голяма част от кредитите, когато кредитоискателят е на възраст между 18 и 21 години. В такива случаи банката се подсигурява, че има някой, който да установява финансов контрол.

 

При кредитните компании поръчител се изисква при кандидатстването за по-голяма сума. Тоест ако ви трябва малък заем за непредвидени сметки или разходи, не е нужно да имате поръчител. Ако се нуждаете от допълнителна информация за кредитите без поръчител, можете да я намерите тук: : https://www.vivus.bg/blog/kredit-bez-porachitel-vazmozhno-li-e-da-se-vzeme-i-kak/

 

Преди да се впуснете в търсенето на кредит, който изисква да имате поръчител, говорете с хората, които смятате, че ще могат да бъдат ваши поръчители. Важно е да знаете, че те гарантират за вас, съответно те също трябва да отговарят на условията на кредитора. Техните доходи трябва да са достатъчни, за да могат спокойно да покриват задълженията по кредита.

 

Когато кандидатствате за кредит, отделете достатъчно време, за да проверите всички възможни опции. Кандидатствайте за сумата, от която се нуждаете и ако се налага да имате поръчител, обмислете добре кой ще е най-подходящият човек за тази отговорност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5656 |25.09.2019 Ангелкова: Трябват законови промени, така че да имам допълнителна застраховка за туроператора . 12| 9225 |07.08.2019 Фрогоко: Спекулациите на АЕЦ Козлодуй” или когато само двама от 7 милиона виждат . 1| 5696 |09.05.2019 В КНСБ оптимисти: Продавачка трябва да взема 1600 лв. . 4| 5644 |05.04.2019 Пламен Димитров: 800-850 лв. трябва да е минималната заплата през 2022 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads