Реклама / Ads
6| 5374 |19.02.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Конференция „BalREAct” ще решава проблеми на имотния пазар в условия на криза

.
Утре в столицата се открива антикризисна конференция "BalREAct - пазарът на имоти в България – възможности по време на криза".
 

Основната й цел е намиране на адекватни решения, с които да се противодейства на негативните ефекти от икономическата криза върху инвестиционните проекти в областта на недвижимите имоти.
Предстоящият форум, който ще се състои в „Кемпински Хотел Зографски",  поставя  началото на професионален дебат между всички участници в бранша на недвижимите имоти, чрез който да се определят правилните стъпки за потребителите и гражданите в условия на криза. Да се представи реална и пълна информация за състоянието на пазара на недвижими имоти, която да стигне до крайните потребители, за да се осъществи обратна връзка и да се реализират ефективни политики в индустрията на недвижими имоти в България. Едновременно с това  да се оформят приоритетите на настоящите и бъдещи управляващи, коментират организаторите.
На пресконференцията, организирана по повод предстоящото събитие, представители на бранша се обединиха около позицията, че през тази година водеща позиция на имотния пазар  ще има клиентът, който на добра цена може да се купи качествен имот.

kachestveni_jilishta.jpg
Специалистите са сигурни, че към края на първото полугодие на 2009 ще настъпи момент, когато очакванията на купувачи и продавачи ще се срещнат на по-ниски равнища на пазара, а в края на годината ще започне възстановяване. В края на второто полугодие прогнозират банките да станат по-активни участници на инвестиционния пазар, коментира Валери Левиев, управител на „Елта Консулт".

Те се надяват още, че прекалено песимистичните прогнози няма да се сбъднат. Сега е точния момент, в който купувачите могат да направят своя избор. Различните схеми за краткосрочно финансиране и разсрочено плащане, са посоките, в които трябва да работят инвеститорите в сегмента на жилищните площи, заяви Шимон Бен Хамо, изпълнителен директор на АФИ Юръп - България.

Според Петър Христов, изпълнителен директор на "Велико Търново Дивелопмънт", днес "клиентът е царят на пазара". Основният проблем е да се възстанови доверието на пазара. За инвеститора пък голямото предизвикателство е да намери най-краткия път до клиента. Той прогнозира и постепено развитие и на лизинга в жилищния сектор.

Банките ще се обърнат към лоялните си клиенти, за да им помогнат да преминат през кризата, коментира Мартин Гиков, ръководител отдел „Финансиране на недвижими имоти" в UniCredit Bulbank. Вече има светлина в тунела - 2 банки влязоха в по-добри условия по ипотечните кредити, заяви Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център.

kachestveni_jilishta_1.jpg  снимки Вяра Йовева

Frognews.bg 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6730 |08.10.2008 Належащи проблеми в туризма ще се решават от нова комисия . 7| 6752 |26.08.2008 Правителството трябва да реши проблемите с руските визи . 0| 5504 |17.06.2007 Туристически проблеми обсъждат в Банско . 0| 8178 |28.05.2007 Малина Стратиева: Проблемите в туризма идват от липса на добра реклама и актуални закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads