Реклама / Ads
2| 5760 |13.06.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

К.к. “Константин и Елена” с оферти и за по-бедните курортисти

.
Ако не ви интересуват джакузита и сауни, а в същото време искате щур купон с руснаци/рускини и много нощни емоции, то именно к.к. “Константин и Елена” може да се окаже вашето местенце под слънцето.
 

“Морето се оказа до колене,

на всичко западнякът е готов.

Продава той парите си зелени

за тези със лика на Димитров.”

И днес текстът на песента “Слънчев бряг” на НЛО от 1991 г. що-годе описва ситуацията по българското Черноморие. Една от перлите, където всяка година “западнякът” оставя вече евро, вместо зелената валута е курортният комплекс “Св. Св. Константин и Елена”. И то не от днес, или от вчера, тъй като “Дружба”, както и все още му казват варненци, е най-старият курорт у нас. Намира се на 8 км от морската ни столица и е едно от най-предпочитаните места за лятна почивка заради изключително удобното място, на което е разположен в близост до “Златни пясъци”, “Албена” и Варна.

kon.i_elena_7.jpg
kon.i_elena_3.jpg

За никого обаче не е тайна, че цените в курорта не са съвсем по джоба на средностатистическия българин. “Св. Св. Константин и Елена” се предпочита предимно от германци, руснаци и англичани. С десетките си хотели той е и едно от най-подходящите места за провеждане на семинари и конференции, както от наши, така и от чужди фирми и предприятия. Един от безспорните лидери в това отношение е 5-звездният спа-комплекс “Гранд хотел Варна”, който е символът на курортното селище. Както той, така и останалите 4-звездни хотели предлагат за своите гости различни пакети от услуги. Най-популярен, а и примамлив за чужденецът и тази година си остана т.нар. “All inclusive”, т.е. всички услуги за почиващите се включва в предплатената цена. В него обикновено луксозните хотели включват закуска, обяд и вечеря на блок маса, закуски и сандвичи, български алкохолни и безалкохолни напитки, ползване на басейна, както и фитнес център и билярд. В момента всичко това излиза около 750 лв. на човек за седмица престой, тъй като през юни хотелиерите правят традиционните отстъпки от цените. За повече чужденци в курорта, това обаче не представлява кой знае какъв проблем. Според запознати в бранша те почти не отбират в кой месец да дойдат. Разликата между юни и юли-август била едва 200 лв.

И ако всичко това е непосилно за джоба ви, то в курорта все още са останали и доста по-достъпни хотели и частни вили, в които естествено няма джакузи или сауна, но и там можете да си прекарате една незабравима почивка. Леглото в 2-звезден хотел в двойна стая например е 24 лв. до края на месеца, а единичката струва 37 лв. В цената са включени самостоятелна баня и тоалетна, закуска, телевизор и безплатен паркинг. За малко повече пари пък може да се настаните в хотел 3 звезди, където всяка стая е с климатик, телевизор и мини-бар. Стаята за двама в момента върви около 60 до 70 лв. на вечер.

kon.i_elena_5.jpg
kon.i_elena_4.jpg kon.i_elena_2.jpg

Освен всичко това до курорта има изключително удобен градски транспорт от Варна, като билетчето е 1.50 лв. Рейсовете пътуват почти на всеки 15 минути. Някои от тях продължават и до съседните “Златни пясъци”. И в двата курорта се намират и едни от най-яките летни дискотеки в България. Всяка вечер стават изключителни купони, като някои от най-интересните са конкурса “Мис мокра фланелка” и “Който остане без дрехи – получава бутилка усики”. Обикновено на такива събития винаги се заздравяват българо-руските отношения, като основни представители са нашенските гларуси и руските “девочки”(или обратното) – на плажа, в хотела, кой където свари и където му е най-удобно. На следващата сутрин пък поизтрезнелите “герои” традиционно се насочват към чистите плажове в курорта с бира в ръка и задължителното тесте карти. Ако успеят пък и да “забият” нещичко на плажа, супер. Женската част от почиващите обикновено предпочита леженето под чадъра, обилно намазани с плажно масло с Х фактор (това може би го разбират дамите).

И ако още си мислите дали да не използвате по-ниските цени на 3-звездния хотел през юни, може постепенно да стягате багажа и да хванете евентуално някои от автобусите в София, които са на всеки 2 часа, и да отпрашите към Варна. А от там – пътят към “Св. Св. Константин и Елена” е лесен…

kon.i_elena_6.jpg kon.i_elena.jpg снимки Вяра Йовева

Васил Василев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5258 |27.03.2008 Хотели из цялата страна вадят примамливи великденски оферти . 0| 5505 |04.12.2007 76% ръст на печалбата си отчете “Св. Св. Константин и Елена” . 0| 5085 |13.11.2007 Офертите за Нова година наполовина разпродадени . 1| 5216 |09.11.2007 Офертите за 8-ми декември почти разпродадени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads