Реклама / Ads
1| 5922 |01.08.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Коста дел Сол, Коста Бланка и още фантазии с Екватор.БГ

.
Коста дел Сол, или „Слънчевият бряг”, е любима туристическа дестинация в Испания и се простира на югозапад от град Малага в посока към Гибралтар. Тук са невероятните плажове на Средиземно море, родното място на фламенкото и коридата, белите андалуски къщи и живописните портокалови алеи, както и безкрайните денонощни фиести!
 

Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколена от планини. Малага е известна като родното място на художника Пабло Пикасо.  Предполага се, че това име произлиза от финикийската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба.  След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център. Ще разглеждате  родната къща на Пабло Пикасо, Катедралата на Малага, крепоста Кастило де Гибралфаро и Алкасаба.

 

Гранада – последният бастион на маврите в Испания е едно от най-изумителните места, което може да се посети в Андалусия. Градът носи белезите на вековно преплитане на култури и исторически събития. Дворецът на Насридите, последната мавърска династия, управлявала в Испания, е истински шедьовър на архитектурата и неслучайно е сред новите Чудеса на света под егидата на ЮНЕСКО.

 

Наричат Севиля перлата на Испания. Град, съчетаващ в себе си минало и настояще. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия.  Тук времето е спряло. По улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа.  Невероятни са постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, площад Испания и паркът Мария Луиса, известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала на Севиля. Тя е най-голямата готическа катедрала в света.

 

Град Кордоба се намира в централната част на Южна Испания и лежи на бреговете на река Гуадалкивир.  Местността около Кордоба била населявана още от праисторически времена. През годините градът бил под управление на различни народи, като най-голям възход отбелязва при кордобския халифат, по времето на маврите. Днес Кордоба има добре развит туризъм, като радва своите посетители с разнообразни културни и исторически паметници, множество църкви, красиви калдъръмени улици.

 

Град Ронда е разположен в провинция Малага и е част от автономната област Андалусия. Градът се слави най-вече със своето живописно разположение покрай каньона Ел Тахо, който се пресича от река Гуадалевин. Спиращите дъха гледки са това, което привлича хиляди туристи всяка година в това малко испанско градче. Макар и малко по размери, градчето Ронда се слави с много неща. На първо място трябва да се отбележи, че градът се счита за люлка на бикоборството в Испания. Тук е била издигната първата арена за борба с бикове през 18-ти век. Пред самата арена може да бъде видяна статуята на Педро Ромеро, считан за родоначалник на модерното бикоборство, при което тореадорът се изправя срещу бика, стоейки на земята, а не както е било в началото - възседнал кон.

 

KOSTA BLANKA

 

Коста Бланка  е район с над 200 км прекрасна плажна ивица в испанската провинцията Аликанте.  Целогодишно благоприятният климат  и лазурно синьото море, както и модерната хотелска база, с многобройни заведения за хранене и барове, нестихващият нощен живот и множеството известни дискоклубове привличат много туристи.

 

 Аликанте

 

Разположен на върха на хълма Бенакантил, дворецът Санта Барбара в Аликанте и до днес се издига като пазител на Аликанте. Градът, разположен долу, е столица на едноименната испанска провинция и пристанище на Коста Бланка.  Двореца Санта Барбара, който макар и днес да носи името на християнска светица, е построен през 12-и век от мюсюлманския географ Ал Идриси.  Посещение на готическата църква Иглесиа де Санта Мария, издигната през 16-ти век върху основите на мавърска джамия.  Като град, разположен на крайбрежието на Коста Бланка, Аликанте има прекрасни плажове.  

 

Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Ще видите архитектурно-културният комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Арената – една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата е строена между 1252 г. и 1482 г.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5213 |15.10.2017 ТЕЦ-овете решават дали искат отлагане на новите екостандарти . 17| 6153 |18.03.2012 Костадинов: Енергетиката ни зависи от АЕЦ „Белене” . 0| 9350 |13.08.2007 Скалистият рай на Коста Брава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads