Реклама / Ads
4| 7314 |21.09.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кредитори на "Алма тур": Къде са парите на измамените клиенти?

.
"Химимпорт" АД, в което влиза и националния превозвач "България Ер", не иска имотите и другите активи на "Алма тур", който от вчера е в процедура по несъстоятелност заради огромните си дългове и неспособност да извършва своята дейност.
 

 

Както е навсякъде по света, при получаване на кредит, дадена фирма предоставя гаранция за този кредит, в случая фирмите от групата на "Алма Тур" са предоставили обезпечения към Централна Кооперативна Банка и България Ер, по свой избор.

От 2008 година насам, фирмите от групата на "Алма Тур" са в непрекъснато просрочие и финансова некоректност към националния превозвач България Ер. В началото на 2010 след обявяване неплащане на облигационната си емисия „Алма Тур” е финансирана от „Химимпорт” без никакви условия за съвместна дейност или участие във фирми от групата „Алма Тур”. От началото на 2011 туристическата компания е некоректна и към Централна Кооперативна Банка и ЗАД „Армеец”.

 

Въпреки товa, „Химимпорт”АД и дъщерните и дружества винаги са проявявали търпение в бизнес отношенията си с „Алма Тур”.

Съгласно закона, кредиторите, сред които и "България Ер", трябва да придобият активите на длъжника. От официалното становище на "Химимпорт" АД обаче става ясно, че дружеството не е удовлетворено от развитието на случая.

 

Никога не са водени разговори за придобиване на активите на „Алма Тур” и съвместна дейност, към момента няма никаква перспектива в тази посока, заявяват от ръководството на холдинга.

„Химимпорт” АД няма никакъв интерес да придобие дружество, не само с уронен престиж, а и злоупотребило с доверието на хиляди свои клиенти, заплатили своите почивки и билети чрез него.

Важно е за в бъдеще, да се намери механизъм избягващ подобни на тази ситуации.

Ръководството на „Химимпорт” АД е на мнение, че фокусът се измества от основният проблем и никой не задава въпроса „Къде са заплатените от клиентите суми за билети и почивки?”. В процеса на делото за несъстоятелност ще излязат достатъчно факти за пълните самолети и неизплатените задължения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5894 |21.09.2011 Ваканцията с "Алма тур" отива на кино . 32| 7331 |21.09.2011 Фалира ли Гърция, ударът върху еврозоната ще е потресаващ . 6| 5693 |20.09.2011 Министър Трайков "умува" как да стигнем грузинците . 6| 5104 |20.09.2011 В. Танов: Идват избори - опозицията атакува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads