Реклама / Ads
3| 5835 |15.08.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

КРИБ: Не сме против актуализацията, а начинът й

.
Връщаме се на заседанията на Тристранния съвет за национално сътрудничество с удовлетворение. Никога не сме напускали съвета със зла умисъл, но бяхме принудени да го направим заради приетия закон, посягащ на нашите права и ние отговорихме подобаващо.
 

Това каза пред БНТ изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов. Радваме се, че и мнозинството в сегашния парламент осмисли и отмени това грешно решение, което беше взето в последните дни на предишното Народно събрание, каза още Иванов.

Относно актуализацията на бюджета той заяви, че от КРИБ са против актуализацията в този й вид. Той уточни, че те не са против актуализацията като действие, което е право на всяко правителство, особено всяко ново правителство, а и такова, което види, че има проблеми при изпълнението на бюджета. Ние сме против начина, по който ни се представят мотивите по тази актуализация и действията около нея - обясненията защо това трябва да се направи.

Относно това, че с актуализацията държавата ще се разплати с бизнеса, Иванов заяви, че е съгласен да го направят, но по начин, по който наистина да убедят бизнеса, че това разплащане с бизнеса ще се случи, а не е просто поредната мантра и празно обещание.

От своя страна вицепрезидентът на КНСБ Димитър Манолов заяви, че от КТ „Подкрепа" още на 9 октомври миналата година, когато се обсъждаше бюджета за 2013 година, излезе със становище, в което пише няколко неща. А те са, че този бюджет, който действа, е нереалистичен. Нейната приходна част е прогнозирана абсолютно невярно и неточно с предизборна цел и че този бюджет не може да издържи повече от средата на годината. Той уточни, че синдикалната организация продължава да държи на мнението си, че актуализацията на Бюджет 2013 е абсолютно необходима. Според него по-важният въпрос е този бюджет, който трябва да бъде променен, как именно ще бъде променен.

Димитър Манолов заяви, че трябва да има 100 процентова прозрачност на това как ще бъдат изразходвани средствата от актуализацията, добавяйки че кабинетът трябва наистина по-добре да защити концепцията си за това как ще бъде оползотворена тази актуализация на бюджета от 1 милиард лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5711 |30.04.2013 Станишев: Против сме приватизацията на ВМЗ на тъмно, на бързо и на безценица . 25| 6074 |20.04.2013 Харитонова: Токът няма да поевтинее, а напротив . 2| 6303 |16.05.2012 Лукойл: Нямаме нищо против В. Танов . 188| 10690 |20.01.2012 Левон Хампарцумян, възмутен; имало кампания против банките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads