Реклама / Ads
20| 6645 |12.09.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Куюмджиев:Нормалността се върща във фактурите за тока

.
Не вярвам ЕРП-тата да извършват опити за провокации. Цената на тока наистина е поевтиняла. Трябва да се гледа потреблението. Това каза в сутрешния блок на БНТ Явор Куюмджиев от БСП.
 

Той и Станислав Иванов от ГЕРБ спориха по темата за цената на тока и дали наистина има поевтиняване. Ние премахнахме безумията на предишните управляващи. Нормалността се връща във фактурите. Всеки клиент вече може два пъти годишно да иска разбивка на сметките си, разкри депутатът от БСП. Ясно е показано колко струва тока от АЕЦ "Козлодуй", от зелената енергия, от мариците и тн. Ние извадихме няколко стотици милиони от енергетиката, които се крадяха. 12% е намалението за август 2013 в сравнение с август 2012 година, обяви Куюмджиев. Той даде и интересен пример. Хайде да видим, колко чушки сме пекли миналата година и колко сега. Разбира се, че ако има повече потребление, ще платим повече за ток, заключи Куюмджиев.

Станислав Иванов беше на корено противоположното мнение. Нещата, които се случиха февруари се повтарят сега. Хората отново се чувстват излъгани. Нещо наистина се случва в момента. Какво точно обаче се случва и самите управляващи не могат да кажат, каза Иванов. Никой не знае и не може да обясни за какво плаща. Изкуственото намаление ще ни се върне като бумеранг в края на годината. Никой няма да усети намалението на тока. Сумарно то е толкова малко, че гражданите няма как да го усетят. Управляващите ще задължат НЕК с 500 млн. лева, категоричен беше Иванов. Двамата се скараха сериозно и започнаха да се обвиняват взаимно. Куюмджиев заяви, че Иванов е пренесял чували с бюлетини на изборите. Няма да обяснявам на човек, който е участвал в такива акции. Иванов от своя страна даде пример, че Куюмджиев не разбира нищо от енергетика. Били сме и в други предавания с вас г-н Куюмджиев и тогава сте си тръгвали. Тръгвали сте си, защото нямате аргументи и не разбирате нищо, а сега се държите арогантно.

Двамата не спряха да говорят един през друг и да се обвиняват в говоренето на празни приказки. Куюмджиев продължи с нападките и обвини Иванов, че е защитник и адвокат на монополите. Депутатът от ГЕРБ отново наблегна, че опонентът му не разбира нищо. Аз си мислех, че разговора ще е експертен, но явно чувствата и безсилието при г-н Куюмджие взеха връх. Той говори непрекъснато наизуст и популистки. Престрелките продължиха до финала на предаването. Куюмджиев не спря да напада политическия си противник, че ГЕРБ са виновни за случващото се в момента. Вие и вашите "калинки" докарахте държавата до това състояние. Вие знаете да се грижите единствено за вашите мутри. Говорите и мислите само за тях. Иванов не остана длъжен и заяви, че от БСП се опитват да прокарат руските интереси. Вашата основна цел е да построите АЕЦ "Белене". Цялата ви политика и лъжи са насочени към това. Защитавате олигарсите и не спирате да лъжете българските граждани, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12617 |12.09.2013 Плащаме до 3 дни и не ни съдят за парното . 4| 7228 |11.09.2013 Няма по-висок акциз върху природния газ за бита, посочват от "Овергаз" . 5| 5935 |10.09.2013 Държавата възстановила ДДС за 504,5 млн. лв. през август . 15| 8244 |10.09.2013 Купуваме кола без нотариус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads