Реклама / Ads
0| 5013 |07.12.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Курортите пълни за студентския празник

.
Банско Източник: Вяра Йовева
Въпреки кризата, студентите не са се отказали да празнуват 8 декември. Почти всички места в Пампорово, Банско, Огняново и Боровец са продадени, а курортите вече се пълнят с млади хора, предпочели да прекарат трите дни на студенския празник сред природата.
 

В един от четиризвездните луксозни хотели в Банско 8 декември ще празнуват 230 студенти, които срещу 108 лева получават две нощувки с празнична вечеря, закуски, ползване на СПА център, обяснява Елена Икономова, маркетинг и реклама.

За да привлекат клиенти и нощните клубове ще се съобразят с очакванията на младите хора. Специално за студентските празници ще работят с цени предсезонни, залагат на добра вечерна програма, с диджей и на свободна консумация, казват работещите в клубовете на туристическите комплекси.

За да няма инцидени по време на студенските празници, пожарникари са проверили над 700 обекта в цялата страна, съобщиха от МВР. В 128 от тях са констатирани нарушения. Проверявани са дискотеки, ресторанти, концертни зали, университети, студентски общежития, почивни станции, хотели, туристически обекти.

Целта е била да се проверят условията за евакуация и пожарогасене, изправността на пожарните хидранти и осигурени допълнителни водоизточници, състоянието на отоплителните съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации и уреди, изправността на пожарогасителите и състоянието на пожароизвестителните и пожарогасителните инсталации.

Сред най-често регистрираните нарушения са: липса или неизправност на евакуационно осветление, неизправни ел.инсталации, нестандартни и подсилени предпазители, липса на брави, тип "Антипаник" на евакуационните врати, евакуационни врати с обратна посока на отваряне (срещу посоката за евакуация), липса на организация по пожарна безопасност и недостатъчен брой противопожарни уреди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5064 |20.11.2009 По-високият акциз върхy алкохола няма да напълни хазната . 1| 4503 |03.11.2009 23.5 % избират допълнителното пенсионно осигуряване . 0| 5067 |14.10.2009 Превръщат ДАГ в изпълнителна агенция . 3| 5630 |29.09.2009 Съдия-изпълнители дърпат цените на имотите надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads