Реклама / Ads
1| 5933 |14.09.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

KWIAT стартира кампания за профилактика на детското зрение

.
Национална кампания за профилактика на детското зрение започва на 1-ви септември и ще продължи до 31-ви октомври 2016 г. Тя дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 години да преминат безплатен очен скрининг в оптики и здравни центрове в цялата страна.
 
Целта на инициативата за безплатен очен скрининг е да се идентифицират максимален брой деца с потенциални зрителни проблеми. Кампанията се провежда за четвърта поредна година по инициатива на българската марка очила KWIAT и през 2016 г. се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Български съюз на оптометристите и в партньорство с над 150 оптики и здравни центрове в България.

Фокус на тазгодишната кампания е връзката между спорта и доброто зрение. Първата инициатива, с която стартира кампанията, e безплатен очен скрининг по време на "Европейска седмица на спорта", организирана от Министерство на младежта и спорта. Тя ще се проведе от 10 до 17 септември в Национална спортна академия, като на 14 септември Мила Драгомирова, оптометрист и консултант на кампанията, ще изнесе лекция относно връзката между зрение и спорт. На 15 и 16 септември д-р Десислава Танева и д-р Биляна Петрова от Медицински център за зрение "Проф. Пашев" – партньор на кампанията – ще извършват организирани скринигови прегледи на деца от спортни училища в София.

Редица заболявания на очите могат да бъдат коригирани, ако се открият навреме, но с напредване на възрастта възможностите за това намаляват и изчезват. Често децата много успешно прикриват различни зрителни дефицити, а недиагностицирани, някои от уврежданията водят до трайно намаление на зрението за цял живот. Активната роля на родителите е изключително важна за ефективната профилактика на детското зрение, което в много случаи може да се коригира с правилен избор на очила и на първо място – с навременна диагноза!

Безплатният скрининг в рамките на кампанията ще се извършва с авторефрактометър, който позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото. Скринингът с авторефрактометър позволява добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за деца в училищна възраст. Децата, при които този тест покаже отклонения от нормата, е много вероятно да имат нужда от корекция на зрението и ще им бъде препоръчан обстоен преглед при офталмолог. Подробна информация за оптиките и медицинските центрове, където ще се извършва безплатен очен скрининг, можете да намерите на www.kwiat.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5144 |01.09.2013 KWIAT стартира кампания за профилактика на детското зрение . 0| 6238 |10.06.2016 Лято 2016 с KWIAT-вземи 20% отстъпка и спечели една от страхотните награди . 0| 5090 |02.02.2016 KWIAT ЗА ДВАМА - влюбени печелят очила с рими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads