Реклама / Ads
0| 5745 |16.06.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Lenovo с нова стратегия в България

.
Китайският гигант за персонални компютри Lenovo насочва своите ресурси и към България. Компанията разглеждат страната ни като един от развиващите се пазари, с най-голям потенциал в региона.
 

Това обяви Радослав Воденичаров, главен мениджър на Lenovo България, на среща с медиите вчера.

Китайските специалисти ще търсят възможности за нови инвестиции у нас през 2009 година. Постигнала стабилни резултати от предходната година, компанията планира да утвърди фирмения си имидж на пазара, като инвестира в разширяване на продуктовото си представяне в България.

Предвижда се добре познатата на българския потребител серия Think да бъде представена и чрез най-новите сървърни технологии. Китайците ще фокусират вниманието си и върху въвеждането на по-малко познатите на нашия пазар продуктови линии Idea и Value Line.

Въпреки периода на глобални икономически промени, Lenovo търси и други възможности за развитие. Оптимистичните средносрочни прогнози за потреблението на ИКТ технологиите у нас, повишеният пазарен дял на Lenovo в България през изминалата година, както и потенциала на Lenovo като цяло, ще доведат до устойчиво развитие на компанията на нашия пазар, смята Воденичаров.

Компанията ще инвестира повече в бързоразвиващите се пазари, какъвто според нея е и България. Това е една възможност страната ни да вземе най-доброто от проектния и транзакционен бизнес както като ресурс, така и като хора, които ще се занимават конкретно с това в страната ни.

През 2009 година китайските производители разширяват и сервизната си инфраструктура, като я допълва с услуги за сървърната си продуктова линия. Въвежда се и допълнителна сервизна структура обслужваща ексклузивно продуктите Idea. Очаква се Lenovo в България да разшири и своята дистрибуторска мрежа.

На 9 юни 2009 бе обявен официално и вторият дистрибутор на китайския гигант у нас и това – компанията Asbis. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5052 |01.06.2009 България вече не е сред първите по поскъпване на жилищата . 0| 5388 |25.05.2009 Започва италиански кулинарен Фестивал в България . 0| 4980 |23.05.2009 Няма отлив на руски туристи от България . 3| 6438 |19.05.2009 Туризмът пусна мост между България и Сан Марино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads