Реклама / Ads
12| 4998 |11.01.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Лукарски: Няма искане от Русия за рестарт на Южен поток

.
Божидар Лукарски
Южен поток реално всеки момент може да бъде рестартиран. Но няма нищо постъпило официално от руска страна по въпроса за Южен Поток. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски по bTV.
 
През цялото време и БЕХ и Булгаргаз са били готови да решат казуса, посочи той. Той обаче каза, че не би искал да обсъжда тези и спекулации за газовата криза навръх Нова година.

Лукарски коментира и декларацията на КРИБ във връзка с показното убийство на бизнесмена Антов. По думите му нормално е искането на оставки, и случаите са фрапантни, но „трябва да се оставят следствените служби да си свършат работата.“

Радан Кънев трябва да се самоопредели дали ще е в опозиция, каза Лукарски . „Опозицията малко не я разбирам. Ако прецени, че е направил грешка, редно е да си го признае”, смята Лукарски. Според него е странно, че Кънев е заговорил за нов десен проект докато все още е член на ДСБ.

„В личен план Радан е мой приятел, аз не съм му съдник, но наистина трябва това двойнствено положение в Реформаторския блок ни изненадва”, допълни Лукарски.

„Аз съм за цялостта на групата, но чисто технически трябва да се разбере кой говори от името на РБ”, смята Лукарски. По думите му е важно всички негови колеги от блока да се самоопределят. Според него е по-логично опозиционерите да напуснат групата.

По повод слуховете, че едно от важните условия на Реформаторския блок за новото споразумение с ГЕРБ е закупуването на нов изтребител, Лукарски определи тези твърдения като жълти новини. „Утре имаме съвет на РБ, на който ще обсъждаме кои ще водят преговорите с ГЕРБ за анекса на споразумението, както и клаузите на съответното”, допълни икономическият министър.


Подобни случаи като двете показни убийства създават психоза, смята Божидар Лукарски. Той изрази надежда, че престъпленията няма да се повторят.

По повод писмото от КРИБ, в което се иска оставката на министър Румяна Бъчварова, Лукарски каза, че е против прибързаното искане на оставки. „Искането едно престъпление да бъде разкрито веднага е малко неприложимо”, каза Лукарски. Той призова да се оставят органите на реда да си свършат работата.


Не сме обсъждали този въпрос вътре в СДС, каза Лукарски. „Принципно е нормално след като от трима десни президента, двама са от СДС, партията да има такъв ореол около президентската институция”, каза министърът.

По думите му те са предложили на колегите си от блока да излъчат заедно единен кандидат чрез вътрешно гласуване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4991 |04.01.2016 Петкова: Токът у нас няма да поскъпне поне до лятото . 6| 7492 |28.10.2015 От Бензиностанции ЕКО: Няма фалшиви горива, има техническа неизправност . 6| 5565 |27.08.2015 Трайков: Няма пазарна причина дизелът ни да е най-скъп в Европа . 1| 5915 |25.07.2015 Нинова: Икономиката и производството ги няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads